Sunday, February 16, 2014

Μπράβο στους Εβραίους: Το Ισραήλ διαθέτει δισεκατομμύρια για τη Διασπορά

Σ.Α: Αν βέβαια προσπαθήσουμε να κάνουμε εμείς το ίδιο βάζουν τις οργανώσεις τους και μας κατηγορούν για σωβινισμό, ιμπεριαλισμό, εθνικισμό κτλ.. Αυτούς γιατί δεν τους κατηγορεί κανένα κανάλι για ρατσισμό και εθνικισμό; Στην Ελλάδα όποιοι δίνουν τρόφιμα μόνο σε Έλληνες χαρακτηρίζονται φασίστες. Οι Εβραίοι τι είναι;

Φεβρουάριος 15, 2014.

Το κράτος του Ισραήλ διαθέτει ένα δις σέκελ σε προγράμματα διατήρησης της εβραϊκής ταυτότητας μεταξύ των Εβραίων της Διασποράς, δήλωσε ο υπουργός για την Ιερουσαλήμ και τη Διασπορά  Νάφταλι Μπένετ σε συνέντευξή του στηνJerusalem Post.


Σύμφωνα με τον Μπένετ θα γίνει μια «επαναστατική αλλαγή στις σχέσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Εβραίων της διασποράς», προσθέτοντας ότι θα αποκτήσουν ίσα δικαιώματα.

«Για να αποφύγουμε την αφομοίωση, θα εργασθούμε συνεργαζόμενοι με τις εβραϊκές κοινότητες στο εξωτερικό», είπε ο υπουργός.

«Το κύριο καθήκον μας σήμερα είναι οι Εβραίοι να ‘εβραίοι’ και να κρατήσουν τη σύνδεση με το Ισραήλ, ακόμη και αν δεν σκοπεύουν να μεταναστεύσουν  στη χώρα μας», είπε ο Μπένετ.

«Είναι γνωστό ότι η νέα γενιά των Εβραίων στο εξωτερικό, αποκόβει από τον Ιουδαϊσμό και από το Ισραήλ, για να αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει ως ένα δισεκατομμύριο σέκελ το χρόνο».

--


http://www.echedoros-a.gr/2014/02/blog-post_7814.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails