Monday, May 12, 2014

Κυρώσεις από τους Εβραίους που διοικούν τις ΗΠΑ στη Συρία μόλις έπεσε η Χομς


Οποιοσδήποτε δεν είναι της αρεσκείας των Αμερικανών του επιβάλουν κυρώσεις.Έτσι τώρα
επιβάλουν νέες οικονομικές κυρώσεις στη Συρία του Άσαντ, μόλις είδαν ότι ανακατέλαβε και την Χομς, και το μόνο ουσιαστικό εμπόδιο που του απέμεινε είναι πλέον η εξόντωση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ τζιχαντιστών στο Χαλέπι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέτειναν την Πέμπτη,  τις πιέσεις προς την κυβέρνηση της Συρίας και ιδιαίτερα σε ανώτερους αξιωματούχους  της χώρας, καθώς και  σε μια ρωσική τράπεζα και στα διυλιστήρια πετρελαίου της Συρίας. 

Συγκεκριμένα οι κυρώσεις στοχεύουν  έξι ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Συρίας και του στρατηγικού συμβούλου του Μπασάρ αλ Άσαντ, ταξίαρχο Μπασάμ αλ Χασάν, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν στην τράπεζα Tempbank που εδρεύει στη Μόσχα και σε ένα ανώτερο στέλεχος της τράπεζας τον Μιχαήλ Γκαγκλόεφ, που είχε γίνει στόχος για παροχή εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες προς τη συριακή κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της κεντρικής τράπεζας, καθώς  και την κρατική εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών  Sytrol της Συρίας.

«Η σημερινή απόφαση βασίζεται στις εν εξελίξει προσπάθειες του Υπουργείου Οικονομικών να εφαρμόσει οικονομικές πιέσεις στην κυβέρνηση της Συρίας, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», δήλωσε ο εβραϊκής καταγωγής Δαυίδ Σ. Κοέν, υφυπουργός του Υπουργείου Οικονομικών για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικών πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αποθαρρύνουμε όσους συμβάλλουν στη βία και στην αστάθεια στη Συρία και θα συνεχίσουμε  να στοχεύουμε επιθετικά σε άτομα και οντότητες που στηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ», είπε ο Κοέν.

Οι οικονομικές κυρώσεις απαγορεύουν τους Αμερικανούς ή τις αμερικανικές επιχειρήσεις να έχουν συναλλαγές, ειδάλλως θα παγώσουν  τα περιουσιακά τους στοιχεία που διατηρούν στις ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις σε σχεδόν 200 άτομα και οντότητες από την έναρξη της αναταραχής στη Συρία, από τότε που οι αντάρτες αποπειράθηκαν να ανατρέψουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, σημειώνει η Σταρ του Λιβάνου.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails