Tuesday, July 15, 2014

Το κατηγορητήριο περιμένουν οι 3 Εβραίοι που απήγαγαν και έκαψαν τον 16χρονο Παλαιστίνιο


Τρεις Ισραηλινοί Εβραίοι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν, αναμένοντας πλέον το επίσημο κατηγορητήριο, καθώς ομολόγησαν ότι αφού απήγαγαν έναν 16χρονο Παλαιστίνιο, τον έκαψαν ζωντανό, πυροδοτώντας το νέο αιματηρό κύμα βίας στη Λωρίδα της Γάζας και τη νέα πολεμική αντιπαράθεση της Χαμάς με τον ισραηλινό στρατό.
 
Οι τρεις συλληφθέντες, δυο εν των οποίων είναι ανήλικοι, ομολόγησαν ανακρινόμενοι ότι σκότωσαν τον Μοχάμεντ Αμπού Χαντίρ διότι ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για τη δολοφονία των τριών Εβραίων φοιτητών τον περασμένο μήνα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Τα ονόματα των τριών συλληφθέντων που προφυλακίστηκαν με ομόφωνη δικαστική απόφαση και πλέον αναμένουν το επίσημο κατηγορητήριο της υπόθεσης που θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή, δε δόθηκαν στη δημοσιότητα.
 
Ο κύριος ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου είναι ένας 29χρονος Εβραίος έποικος ο οποίος αντιμετωπίζει τις σοβαρότερες κατηγορίες, ωστόσο ο συνήγορός του αναμένεται να επικαλεστεί προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν. Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι ο 29χρονος ήταν υπό ψυχιατρική φροντίδα καθώς είχε παλαιότερα προσπαθήσει να στραγγαλίσει τη μικρή κόρη του και γι αυτό θα επικαλεστούν μειωμένο καταλογισμό.
 
Σύμφωνα με τη Σιν Μπετ, την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Ιουλίου, η οποία για τους μουσουλμάνους ήταν το τέλος της ημέρας νηστείας του Ραμαζανιού, οι τρεις Εβραίοι έκαναν πολύωρη «περιπολία» στην αραβική συνοικία της Ιερουσαλήμ, σε μια προσπάθεια να βρουν ένα θύμα και να το απαγάγουν, μέχρι που εντόπισαν τον Μοχάμεντ Αμπού Χαντίρ. Τον έβαλαν στο αυτοκίνητό τους, οδηγώντας τον σε ένα δάσος έξω από την πόλη όπου ο 29χρονος τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα λοστό, ενώ με τη βοήθεια των δύο 17χρονων συνεργών του τον περιέλουσε με βενζίνη και τον έκαψε ζωντανό.
 
Σύμφωνα δε με τις αστυνομικές αρχές, οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν ότι μια ημέρα πριν την απαγωγή και τη δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου, προσπάθησαν να αρπάξουν μέσα από τα χέρια της μητέρας του ένα 9χρονο αγοράκι στην ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά απέτυχαν και τράπηκαν σε φυγή.
 
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έχει κατηγορήσει ευθέως τη Χαμάς για τη δολοφονία των τριών Εβραίων φοιτητών, αποδοκίμασε τη δολοφονία του Αμπού Χαντίρ χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή ενέργεια». Διέταξε δε την αστυνομία να βρει άμεσα τους ενόχους και δεσμεύθηκε να δικαστούν αυστηρά.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails