Wednesday, August 27, 2014

ΗΠΑ: Μαύρος αστυνομικός σκότωσε άοπλο νεαρό λευκό, αλλά μάλλον αυτή την είδηση δεν θα την ακούσεις ποτέ…




Στην μετα-Αμερική, ο θάνατος ενός λευκού ίσως έχει μικρότερη αξία από το θάνατο ενός σκύλου. Μόνο όσοι έχουν special χρώμα, η ζωή τους έχει αξία.
Όλη η υφήλιος, ξέχασε για λίγο τις σφαγές που μαίνονται σε Ιράκ – Συρία και Παλαιστίνη, και διάβαζε για τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, εξ αιτίας του θανάτου του 18χρονου μαύρου Μάικλ Μπράουν (Michael Brown), του «παιδιού» (ύποπτος ληστείας καταστήματος λίγη ώρα πριν το συμβάν)  που σκοτώθηκε από πυρά λευκού αστυνομικού πριν από δύο εβδομάδες.
Όπως αναφέρει το WND, η αστυνομία του Σολτ Λέικ Σίτι συνεχίζει την έρευνα για τον πυροβολισμό που έγινε στις 11 Αυγούστου έξω από ένα κατάστημα, όταν ένας  μαύρος αστυνομικός, που τα τοπικά ΜΜΕ τον ανέφεραν ως "μη λευκό", πυροβόλησε και σκότωσε τον 20χρονο Dillon Taylor, ο οποίος κατά τη στιγμή του πυροβολισμού ήταν άοπλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο αρχηγός της αστυνομίας Chris Burbank είπε ότι το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Taylor.
«Θα δείτε στην κάμερα ... τις ενέργειες όλων των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένων του αστυνομικού που πυροβολεί θανάσιμα", δήλωσε ο Burbank στους δημοσιογράφους.
Είπε ότι το βίντεο, μαζί με την ταυτότητα του αστυνομικού, θα κυκλοφορήσουν την "κατάλληλη" στιγμή, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ημέρες, εβδομάδες ή μήνες.
Ο αρχηγός ανέφερε ότι έχει δει προσωπικά το βίντεο, αλλά δεν ήθελε να το σχολιάσει αν και πιστεύει ότι σωστά πυροβόλησε ο αστυνομικός.
«Δεν στέλνω αστυνομικούς για να χρησιμοποιήσουν θανάσιμη δύναμη. Αυτό δεν είναι ποτέ η πρόθεσή μας. Στην πραγματικότητα, αυτή πρέπει να είναι η έσχατη λύση», είπε.
Η οικογένεια και οι φίλοι του Dillon Taylor λένε ότι ήταν άοπλος.
«Ήξερα τον Dillon. Ποτέ του δεν είχε όπλο», λέει ο φίλος του Taylor, Aaron Swanenberg
Κατά τη στιγμή του πυροβολισμού του, έγγραφα δείχνουν ότι ο Taylor είχε παραβιάσει τους όρους αναστολής του σε σχέση με μια ληστεία.
 Όσον αφορά την φυλή του αστυνομικού, η εφημερίδα της Γιούτα, ‘Deseret News’ ανέφερε ότι ο αρχηγός της αστυνομίας "είπε ότι ο αστυνομικός δεν είναι λευκός".
Στην τόσο «ευαίσθητη» και «κατά των διακρίσεων» εποχή μας, καμία προβολή δεν πρόκειται να γίνει από τα media για τον Dillon Taylor, και κανένας φυσικά δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί για αυτόν. Ήδη εάν ψάξετε στο Google Search θα δείτε “Michael Brown” – 17.600.000 και “Dillon Taylor 4.810 και σε λίγο κανείς δεν θα θυμάται τον Taylor. Είχε βλέπετε, το «ελάττωμα» να είναι λευκός. Έτσι είναι η «ισότητα».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails