Tuesday, August 26, 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Αυτο θα πει "αντιρατσισμός"): Μπαρ απαγορεύει την είσοδο σε ετεροφυλόφιλους και κινηματογράφος απαγορεύει την είσοδο σε λευκούς μη μουσουλμάνους!





Φαντάζεστε ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο να είχε αναρτήσει πινακίδα στην είσοδο που να έγραφε «εδώ είναι χώρος μόνο για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια», τι σάλο θα είχε δημιουργήσει; Ή ένας κινηματογράφος να απαγόρευε την είσοδο σε όσους δεν ήταν λευκοί χριστιανοί; Χαμός ε; Όταν συμβαίνει όμως το αντίθετο (συμβαίνει και θα συμβαίνει όλο και πιο συχνά να είστε σίγουροι), επικρατεί νεκρική σιγή. Τι δεν καταλαβαίνεις; 
Η είδηση αναφέρει ότι το παλαιότερο gay bar στο Brighton έχει προκαλέσει σάλο με μια πινακίδα που λέει για ποιους προορίζεται ο χώρος.
Το μπαρ ‘Bulldog Tavern’ στην οδό St James στο Kemp Town διαθέτει μια αμφιλεγόμενη πινακίδα στην πόρτα που δηλώνει ότι: «Αυτός είναι ένας gay χώρος για gay πελατεία και τους φίλους τους μόνο».
Ένας κάτοικος της περιοχής, ο 32χρονος Gavin Kinsey, είπε ότι πιστεύει ότι η πινακίδα πρέπει να αναδιατυπωθεί. «Δεν καταλαβαίνω πώς επιτρέπεται αυτό. Καμία επιχείρηση δεν πρέπει να επιτρέπεται να κάνει διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλόφιλων, και έτσι ποιος τους δίνει το δικαίωμα να εμφανίζουν αυτή την πινακίδα;»
Η 40χρονη Patricia Weller, από το Preston Park, έμαθε για την πινακίδα από έναν φίλο της που είχε βαθύτατα προσβληθεί από αυτό.
Είπε: «Νομίζω ότι είναι περιττό. Ο καθένας ξέρει ότι είναι ένα γκέι μπαρ και με αυτή την πινακίδα φαίνεται να κάνουν διακρίσεις».
Ένας άλλος κάτοικος είπε: «Δεν με προσβάλλει καθόλου. Είναι όλα μέρος της κοινότητας του Μπράιτον, με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και διαφορετικότητα.
Ένας μπάρμαν στο The Bulldog είπε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο μπαρ και ότι η πινακίδα δεν λέει ότι δεν επιτρέπονται οι μη ομοφυλόφιλοι, αλλά «ότι απλά αποτελεί gay χώρο. Αυτό είναι όλο».
Την ίδια ώρα στο Birmingham οι υπεύθυνοι ενός κινηματογράφου υπόσχονται να διεξάγουν έρευνα, καθώς πελάτες ισχυρίζονται ότι δεν τους επιτράπηκε η είσοδος γιατί ήταν λευκοί μη μουσουλμάνοι που δεν εόρταζαν την ισλαμική γιορτή Eid.
Ο 22χρονος Leon Jennings (φωτο) επισκέφθηκε τον ψυχαγωγικό συγκρότημα Star City στο Μπέρμιγχαμ με δύο άλλους φίλους του.
Αλλά καθώς προσπάθησε να μπει στον Vue Cinema, που περιλαμβάνει δεκάδες μπαρ και εστιατόρια, ένας εύσωμος φύλακας του είπε να φύγει.
Όταν Leon ρώτησε γιατί, ο φύλακας του είπε ότι οι ταινίες που προβάλλονται απευθύνονται μόνο σε ζευγάρια και οικογένειες που γιορτάζουν το τέλος του ισλαμικής γιορτής Eid.
Η Vue Cinemas ζήτησε συγνώμη και είπε ότι θα εξετάσει το θέμα.
Ο Leon λέει ότι αυτός και οι δύο φίλοι του αναγκάστηκαν να φύγουν και να πάνε  σπίτια τους - επειδή μας είπαν ότι «δεν μοιάζαμε με ανθρώπους που γιόρταζαν την Eid» και αυτό μας άφησε μια αίσθηση αμηχανίας και διακρίσεων εις βάρος μας επειδή είμαστε λευκοί.
«Στην αρχή μας είπε ότι είναι μόνο για ζευγάρια και οικογένειες. Σκέφτηκα ότι μας έλεγε αστεία, αλλά όταν δεν μας επέτρεψε την είσοδο, προσπάθησα να του επισημάνω ότι τους Ασιάτες δεν τους εμπόδιζε να μπουν, κάνοντας διακρίσεις».
«Τότε μας είπε ότι δεν μοιάζουμε να γιορτάζουμε την Eid, κάνοντας υποθέσεις για την θρησκεία μου και απαγορεύοντας την είσοδό μου εξαιτίας του χρώματος του δέρματός μου».
«Δεν μοιάζαμε με ταραξίες, ήμασταν ενήλικες, ντυμένοι αξιοπρεπώς και απλά θέλαμε να πάμε να δούμε μια ταινία.
«Φαίνεται ως κραυγαλέα περίπτωση ρατσισμού. Αν γινόταν κάτι ανάλογο, απαγόρευαν σε μουσουλμάνους την είσοδο τα Χριστούγεννα, θα είχε δημιουργηθεί σάλος.
Μια σελίδα στο Facebook δημιουργήθηκε που καλεί σε μποϊκοτάζ του Star City, και έχει ήδη κερδίσει πάνω από 800 likes.
Ένας εκπρόσωπος των Vue cinemas ζήτησε συγγνώμη.
Είπε: «Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία για τους επισκέπτες μας, που προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο κινηματογράφο μας.
«Ως εταιρεία καλωσορίζουμε τους πελάτες από όλα τα θρησκευτικά και πολιτιστικά υπόβαθρα και διερευνάμε το θέμα αυτό άμεσα ως επείγον».
Όπως φαίνεται στο βίντεο, μετά το περιστατικό, μια ομάδα εθνικιστών του Britain First, πήγε να διαμαρτυρηθεί στο κινηματογράφο.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails