Thursday, August 21, 2014

Νέα εμετική πρόκληση Μ. Ρεπούση: "Βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά"


Χωρίς ίχνος έστω και σεβασμού στη μνήμη των νεκρών και θέλοντας να προωθήσει τη δική της ατζέντα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση μέσω twitter απαντά - ουσιαστικά ειρωνεύεται με... ορολογία σφαγείου τις ιστορικά αποδεδειγμένα γενοκτονίες των Ελλήνων - στην επιστολή αντίδρασης των 38 βουλευτών της ΝΔ για το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο. Η κυρία ξεκάθαρα αρνείται τις γενοκτονίες των Ελλήνων στον Πόντο και τη Μικρά Ασία.
 
«Αντί σχολίου για την τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ παραπέμπω στο Α. ΛΙΑΚΟΣ: Βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά!», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Ρεπούση.
 
Ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος σε άρθρο του με τίτλο «βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά!» που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν υπήρξε ο πρώτος γύρος αντιπαράθεσης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τονίζει μεταξύ άλλων πως «ο ιστορικός δεν είναι δικαστής».
 
«Το ερώτημα που ανακύπτει είναι «τι είναι γενοκτονία;». Με ποια κριτήρια ονομάζεται μια μαζική εξόντωση γενοκτονία; Το ζήτημα δεν είναι αν η διαδικασία της εξόντωσης έχει για θύματα αμάχους χωρών που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή μελετημένη εξόντωση πληθυσμών με κριτήριο τη φυλή ή το θρήσκευμα.
 
Ένα γεγονός δεν είναι από μόνο του γενοκτονία. Ονομάζεται εκ των υστέρων έτσι, κάτω από συγκεκριμένες νομικοπολιτικές προϋποθέσεις που αφορούν το παρόν της αναγνώρισης και όχι το παρελθόν της διάπραξης.
 
Η γενοκτονία δηλαδή δεν είναι ένα «αντικειμενικό γεγονός». Η χρήση του χαρακτηρισμού γενοκτονία εξαρτάται από το ποιες συνέπειες επιδιώκουμε να έχει ο τρόπος που αναφερόμαστε στο γεγονός», υποστηρίζει ο κ. Λιάκος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails