Monday, September 15, 2014

8.000 ευρώ στοίχισαν τα κλιματιστικά στην ορκωμοσία της Ρένας Δούρου για…μιάμιση ώρα δροσιάς!


Τελικά πολύ ακριβός αποδείχτηκε ο συμβολισμός της νέας Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου…
Όπως είναι γνωστό η παράταξη της κας Δούρου επέλεξε για την ορκωμοσία το κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή στις 27 Αυγούστου.
Εξηγώντας το σκεπτικό της η κυρία Δούρου ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση της, ότι τρεις ήταν οι λόγοι της επιλογής της συγκεκριμένης περιοχής την οποία χαρακτήρισε «πρώτο δείγμα γραφής»:
- Γιατί οι εθιμοτυπικές τελετές όπως γίνονταν μέχρι σήμερα δεν μας ταιριάζουν…

- Γιατί είναι ένας χώρος με συμβολικό περιεχόμενο σχετικά με το θέμα της νέας φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων.
- Γιατί για μας, δεν υπάρχουν Δήμοι δεύτερης κατηγορίας.
Έγραψε μάλιστα και σχετικό μήνυμα στο Twitter: «Στα Α. Λιόσια η ορκωμοσία, για λόγους συμβολικούς & πολιτικούς, για μια νέα φιλοσοφία διακυβέρνησης».
Δέκα μέρες όμως πριν από την ορκωμοσία η κα Δούρου απέστειλε αίτημα προς τον πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, στο οποίο τόνιζε ότι υπήρξε λάθος εκτίμηση του χώρου ο οποίος δεν διέθετε κλιματισμό ή τουλάχιστον επαρκή και η τελετή της ορκωμοσίας δεν μπορούσε να γίνει. Η Δροσούπολη δεν ήταν τόσο …δροσερή και η κυρία Δούρου ζήτησε να καλυφθεί η δαπάνη ενοικίασης κλιματιστικών μηχανημάτων, που έφτανε τα 8000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΙΡΕΤΟΥ www.airetos.gr o Γιάννης Σγουρός για να μην θεωρηθεί ότι δημιουργεί η παράταξη του προβλήματα στο παραπέντε της ορκωμοσίας, προέτρεψε τα μέλη της οικονομικής επιτροπής να καλύψουν τη δαπάνη, παρά τις αντιρρήσεις που παρουσιαστήκαν. Κάτι που έγινε.
Όπως όλοι καταλαβαίνουν δεν υπάρχει παρανομία. Εισερχόμαστε ξανά στη σφαίρα της ηθικής βγάζοντας εξ νέου από το χρονοντούλαπο της ιστορίας την περίφημη ρήση Βουλγαράκη, σύμφωνα με την οποία ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Όμως όταν ο χώρος επιλέγεται προκειμένου να αναδείξει σημειολογικά ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης και να συμβολίσει το άνοιγμα της Περιφέρειας στις λαϊκές γειτονιές και δαπανώνται 8000 ευρώ για ενοικίαση κλιματιστικών μηχανημάτων για μιάμιση ώρα- και όχι αγορά ώστε κάποια μηχανήματα να μείνουν στο στάδιο- υπάρχει θέμα ή όχι;
makeleio.gr

1 comment:

Anonymous said...

εχει να φαει κιαυτη και η παρεα της,περιμενετε λιγο και θα δειτε

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails