Sunday, October 26, 2014

ΗΠΑ: Επειδή αρνήθηκαν να τελέσουν «γάμο» ομοφυλόφιλων θέλουν να τους βάλουν φυλακή!




Ένα ζευγάρι ευαγγελικών χριστιανών λειτουργών έχουν ήδη μια μήνυση εναντίον τους, επειδή εκπρόσωποι των γνωστών αφιονισμένων οπαδών της «διαφορετικότητας» και της «ανεκτικότητας» τηλεφώνησαν επίτηδες στο παρεκκλήσι τους, στο οποίο τελούνται γάμοι εδώ και 25 χρόνια, γνωρίζοντας φυσικά ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του ζευγαριού θα τους απέτρεπε από το να συνομολογήσουν στο να «παντρέψουν» ομοφυλόφιλους.
Ο Donald και η Evelyn Knapp, είναι ιδιοκτήτες του Hitching Post Wedding Chapel στο Coeur d'Alene του Idaho, όπου τελούνται γάμοι.
Με απόφαση του Εφετείου που εξεδόθη στις 13 Μαΐου επιτρέπονται οι «γάμοι» ατόμων του ιδίου φύλου στο Idaho, από τις 15 Οκτωβρίου. Δύο μόλις ημέρες αργότερα, το Hitching Post έλαβε ένα τηλεφώνημα. Ένας άντρας είχε καλέσει για να ερευνήσει αν μπορεί να γίνει μια γαμήλια τελετή ατόμων του ιδίου φύλου. Το Hitching Post αρνήθηκε, κάνοντάς το έτσι «παραβάτη του νόμου». Τώρα οι ιδιοκτήτες είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης ή πρόστιμο 1.000 δολαρίων, σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.
«Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αναγκάσει χειροτονημένους λειτουργούς να ενεργήσουν αντίθετα προς την πίστη τους υπό την απειλή της φυλάκισης και χρηματικών ποινών», είπε ο δικηγόρος του Hitching Post, Jeremy Tedesco.
 
«Ο δήμος βασίζεται σε σαθρό νομικό έδαφος, και η αγωγή μας σκοπεύει να εξασφαλίσει ότι η ελευθερία αυτού του ζευγαριού να τηρεί την δική του πίστη ως ποιμένες προστατεύεται, ακριβώς όπως η Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος».
 Ο δικηγόρος που είναι από την ‘Alliance Defending Freedom’ και υπερασπίζεται το ζευγάρι,  έχει καταθέσει επίσης, μια προσωρινή περιοριστική εντολή για να σταματήσει ο δήμος από την επιβολή του διατάγματος.
«Οι Knapps φοβούνται ότι αν συνεχίσουν να ασκούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα θα καταγγέλλονται, θα διώκονται και θα οδηγούνται στη φυλακή», είπε ο Tedesco.
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς αυτό θα μπορούσε να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως, οι Knapps, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είναι σε μια «διαρκή κατάσταση φόβου ότι μπορεί να χρειαστεί να πάνε στη φυλακή, να πληρώσουν σημαντικά πρόστιμα, ή και τα δύο, με αποτέλεσμα να χάσουν την επιχείρηση που ο Θεός τους έχει δώσει να λειτουργούν και η οποία λειτουργεί πιστά εδώ και 25 χρόνια».
Την ίδια ώρα η πόλη του Χιούστον έχει εκδώσει κλήσεις απαιτώντας από πέντε χριστιανούς πάστορες να παραδώσουν τα κηρύγματά τους που ασχολούνται με την ομοφυλοφιλία και την «ταυτότητα φύλου».
Ο Tony Perkins, πρόεδρος του Family Research Council, είπε ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο όσους Αμερικανούς αρνούνται να υποκύψουν στον επαναπροσδιορισμό του γάμου.
«Οι Αμερικανοί είναι μάρτυρες της πραγματικότητας του επαναπροσδιορισμού του γάμου που στοχεύει στην ριζική μεταβολή των άλλων 98 τοις εκατό των Αμερικανών», δήλωσε ο Perkins.
Όπως έχει γράψει ο Todd Starnes στο βιβλίο του “God Less America”, ζούμε σε μια εποχή, όπου εκείνοι που υποστηρίζουν τον «παραδοσιακό» γάμο δέχονται σφοδρή επίθεση.
Τα επεισόδια στο Χιούστον και τώρα στο Coeur d'Alene είναι μόνο τα τελευταία παραδείγματα μιας ανησυχητικής τάσης στον πολιτιστικό πόλεμο – με άμεσες επιθέσεις πλέον σε κληρικούς.
Κανείς δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις, αλλά έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που μια χώρα ή ένας δήμος περνά ένα νόμο «κατά των διακρίσεων», είναι οι Χριστιανοί αυτοί που υφίστανται διακρίσεις;
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails