Wednesday, November 19, 2014

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1922: ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΚΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΖΑΚ ΒΕΝΤΟΥΡΑ

okne
Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος
Εκτός από τα 96 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ (ως ΣΕΚΕ, μετονομάστηκε το 1924), αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν τα 92 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ (το 1922 ως ΟΚΝΕ).
Είθισται, στις επετειακές εκδηλώσεις για την ίδρυση ενός κόμματος ή μιας οργανώσεως νεολαίας, να μνημονεύεται και το όνομα του ιδρυτού της οργανώσεως.
Οι κνίτες το αποφεύγουν επιμελώς. Επίσης, τιμητικώς, σε όλα τα γραφεία των κομμάτων και των κομματικών νεολαιών, υπάρχουν πορτραίτα των ιδρυτών και των εκάστοτε αρχηγών τους. Σε όλα, εκτός του ΚΚΕ και της ΚΝΕ! Γιατί άραγε; Προφανώς, υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος.
Ιδρυτής, λοιπόν, κατ’ αρχάς της ΟΚΝΕ, ήταν ο εβραίος της Θεσσαλονίκης Ζακ Βεντούρα. Αυτή είναι η αλήθεια.
Όμως, γιατί σήμερα τον κρύβουν οι κουκουέδες; Όπως κρύβουν και τον ιδρυτή του ΣΕΚΕ-ΚΚΕ, επίσης εβραίο, Αβραάμ Μπεναρόγια; Ντρέπονται γι’ αυτούς; Ή μήπως, τώρα που υπάρχει «αντίπαλον δέος», η Χρυσή Αυγή, φοβούνται να μην πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ότι το κόμμα και την νεολαία τους ίδρυσαν κάποιοι μη Έλληνες και πιο συγκεκριμένα εβραίοι;
Πάντως, προ τετραετίας, όταν η Χρυσή Αυγή δεν είχε μεγάλη δύναμη και επιρροή, οι κομμουνισταί που είχαν το προνόμιο του μονολόγου, εμνημόνευαν τον Ζακ Βεντούρα! Ιδού σχετικό δημοσίευμα από τον Ριζοσπάστη της 12/12/2010:
«Στο Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ), (Σεπτέμβρης 1920), παίρνει μέρος για πρώτη φορά η «Ομοσπονδία Σοσιαλιστικών Εργατικών Νεολαιών Ελλάδας», (ΟΣΕΝΕ), που την αντιπροσώπευε ο Ζακ Βεντούρα, και η οποία μόλις είχε ιδρυθεί. Η οργάνωση δεν πήρε μέρος στη συζήτηση, σύμφωνα με δήλωση στο Συνέδριο του Ζακ Βεντούρα, γιατί…».
Τα συμπεράσματα δικά σας!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails