Sunday, November 30, 2014

Λίμπερμαν: Δώστε χρηματικά κίνητρα στους Αραβες για να φύγουν από το Ισραήλ

18888220 14214246.limghandler
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ο εθνικιστής Αβίγκντορ Λίμπερμαν, πρότεινε να δοθούν «χρηματικά κίνητρα» στους ισραηλινούς Αραβες ώστε να εγκαταλείψουν τη χώρα και να γίνουν πολίτες του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με έγγραφο του κόμματός του που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.


Οι ισραηλινοί Αραβες «που αποφασίζουν ότι η ταυτότητά τους είναι παλαιστινιακή μπορούν να αποκηρύξουν την ισραηλινή υπηκοότητά τους και να γίνουν πολίτες του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους», εξηγεί ο Λίμπερμαν στο έγγραφο αυτό του κόμματος Ισραήλ Μπεϊτένου (Ισραήλ, το σπίτι μας).

«Το κράτος του Ισραήλ θα πρέπει ακόμη και να τους ενθαρρύνει να το κάνουν, με ένα σύστημα χρηματικών κινήτρων», προσθέτει.

Στο κείμενο αυτό, το εθνικιστικό κόμμα επισημαίνει ότι μια συμφωνία ειρήνευσης με τους Παλαιστίνιους δεν μπορεί να είναι βιώσιμη παρά μόνο αν οι διαπραγματεύσεις βασίζονται «στην ανταλλαγή αραβοϊσραηλινού πληθυσμού με εδάφη».

«Οσο το δυνατόν μεγαλύτερος διαχωρισμός» 

Ο Λίμπερμαν είναι εδώ και καιρό υπέρμαχος αυτής της πρότασης προκειμένου να διασφαλιστεί «ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος διαχωρισμός» μεταξύ Αράβων και Εβραίων στο Ισραήλ.

Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της ανάκλησης της υπηκοότητας των ισραηλινών Αράβων που δεν είναι αρκετά «πιστοί» στο εβραϊκό κράτος. 

Τον προηγούμενο μήνα ο Λίμπερμαν ζήτησε από τους ισραηλινούς Αραβες βουλευτές να εγκαταλείψουν το ισραηλινό πολιτικό σύστημα.

Το 1,7 εκατομμύριο ισραηλινοί Αραβες είναι απόγονοι των Παλαιστινίων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948. 

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι, που αντιπροσωπεύουν το 20% του πληθυσμού του Ισραήλ, καταγγέλλουν ότι θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. (tanea)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails