Friday, November 21, 2014

Ο Γιάννης Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ) και οι Γερμανοί «σύμμαχοί» του στο συνέδριο του Ινστιτούτου Levy



ΣΧΟΛΙΟ: Οι συριζαιοι μέλλοντες υπουργοί απροκάλυπτα εβραιοκινούμενοι και εβραιοεξαρτόμενοι.

Το Ινστιτούτο Levy θεωρείται υποστηρικτής και υπέρμαχος των προοδευτικών και φιλελευθέρων πολιτικών στις ΗΠΑ 
 
Η επιτακτική ανάγκη για άμεση αλλαγή της πολιτικής της λιτότητας που ακολουθεί η Ευρώπη, μαζί με τα ζητήματα της διαχείρισης του χρέους αλλά και των κερδοσκοπικών επιθέσεων των αγορών στις οικονομίες του Ευρωπαϊκού Νότου, θα είναι μερικά από τα ζητήματα τα οποία θα θίξει ο υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης στο διήμερο Συνέδριο του Ινστιτούτου Levy.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής θα είναι ο μοναδικός πολιτικός που θα συμμετάσχει στο διήμερο συνέδριο του παγκοσμίου φήμης αμερικανικού ινστιτούτου που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 21 και 22 Νοεμβρίου.

Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου θα είναι «Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Ένωση λιτότητας ή αναπτυξιακής σύγκλισης;», ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι τοποθετήσεις δυο κορυφαίων Γερμανών οικονομολόγων οι οποίοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν.

Πρόκειται για τον Peter Bofinger, μέλος της επιτροπής των «σοφών» της Γερμανίας, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, W. Schaeuble, ότι δεν έχει ιδέα από οικονομική πολιτική και για τον σοσιαλδημοκράτη οικονομολόγο και πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Heiner Flassbeck.

Μάλιστα ο Heiner Flassbeck με δηλώσεις του κατά καιρούς έχει σταθεί πολύ κριτικά απέναντι στο ευρώ, ενώ συνεργάζεται με τον γνωστό αριστερό οικονομολόγο, Κώστα Λαπαβίτσα ο οποίος τελευταία ασκεί δριμεία κλιτική στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Ινστιτούτο Levy θεωρείται υποστηρικτής και υπέρμαχος των προοδευτικών και φιλελευθέρων πολιτικών στις ΗΠΑ.

Δύο ημέρες αργότερα στις 24 και 25 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Γιάννη Μηλιό θα μεταβούν στο Σίτι του Λονδίνου όπου θα έχουν σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη του διεθνούς τραπεζικού και χρηματιστηριακού λόμπυ αλλά με εκπροσώπους των πλέον ισχυρών funds σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου θα ακούσουν τις απόψεις των εκφραστών της αγοράς με στόχο να βολιδοσκοπήσουν τις αντιδράσεις τους σε ότι αφορά την οικονομική πρόταση που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα συζητήσουν και το μεγάλο ζήτημα που προτάσσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails