Friday, December 5, 2014

Telegraph: 730.000 ευρώ μισθό στον Ρομπάι για να...κάθεται

730.000 ευρώ για την επόμενη τριετία θα λάβει ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά το πέρας της θητείας του στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δίχως να κάνει…απολύτως τίποτα και εις βάρος των ευρωπαίων φορολογουμένων, σύμφωνα με την Telegraph.
 
Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, o Χέρμαν Βαν Ρομπάι για την επόμενη τριετία, δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017, θα λαμβάνει το ποσό των 168.500 ετησίως, δηλαδή το 55% του βασικού μισθού που έπαιρνε όταν εκτελούσε καθήκοντα προέδρου της ΕΕ, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρομπάι θα λάβει επίσης ποσό-εφάπαξ 26.500 ευρώ και όντας 67 ετών δικαιούται σύνταξη ύψους 65.500 ετησίως, δηλαδή τα συνολικά του έσοδα για την επόμενη τριετία θα ανέρχονται περίπου σε 730.000 ευρώ.
 
Για τις εν λόγω απολαβές, επισημαίνει η Telegraph, ο Ρομπάι δεν θα είναι υποχρεωμένος να παράγει κάποιο έργο, ενώ τα μετρητά θα του καταβληθούν υπό το πιο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που ισχύει για τους κοινοτικούς αξιωματούχους, κάτι που σημαίνει πολύ χαμηλότερη φορολόγηση σε σχέση με την πατρίδα του, το Βέλγιο.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails