Thursday, January 22, 2015

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!!..ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!





Άμεση αλλαγή των σχολικών βιβλίων ζητούν οι γονείς των μαθητών στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι  μπροστά από την Περιφερειακή Επιθεώρηση της Εκπαίδευσης.


Συμφώνησαν για μια συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας στη Σόφια, όπου θα συζητήσουν τη δυνατότητα αλλαγής των υφιστάμενων σχολικών βιβλίων.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι γονείς δήλωσαν κατηγορηματικά,  ότι θα σταματήσουν τα παιδιά τους από το σχολείο για την ιστορία που αναγκάζονται να μαθαίνουν.

Ένα από τα παραδείγματα- γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα- είναι στο μάθημα «Άνθρωπος και Κοινωνία» της τετάρτης τάξης που αναφέρεται στο Βούλγαρο τσάρο Σαμουήλ, όπου δεν γίνεται καμία αναφορά για τους 14 χιλιάδες Βούλγαρους στρατιώτες, που τυφλώθηκαν από τους Βυζαντινούς, «αυτή είναι η μεγαλύτερη θηριωδία του κόσμου», δήλωσε ο Κωνσταντίν Κωνσταντίνοφ, πατέρας ενός παιδιού.

Ένα άλλο θέμα στο οποίο διαφωνούν οι γονείς είναι  τα παιδιά τους, είναι να μαθαίνουν  για  το «Κουρμπάν Μπαϊράμ» και για κάποιον άγιο μουσουλμάνο που ονομάζεται Χασάν Αγά.

Επίσης, σε κεφάλαιο  της κατηγορίας «Λογοτεχνία» έχει μία σελίδα  για τους Ρομά και αρχίζει με τη φράση «Είμαι  ένας Ρομά», κάτι που θεωρείται ανεπίτρεπτο για τους Βούλγαρους μαθητές, όπως ισχυρίζονται οι γονείς.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails