Ο  Iσραηλινός Δρούζος που έχει τακτική συνεργασία με την συριακή αντιπολίτευση στέλνει μήνυμα συναγερμού στον Ισραηλινό στρατό πριν ο άξονας αυτός καταλάβει το Συριακό Γκολάν που βρίσκεται στα σύνορα με το Ισραήλ. 
Η  εφημερίδα παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι το Ισραήλ εμπλέκεται στα εσωτερικά γείτονος χώρας, εφόσον υποστηρίζει  την κατοχή των συριακών εδαφών κοντά στα ισραηλινά σύνορα από τους ισλαμιστές τρομοκράτες και όχι από τον  νόμιμο τακτικό  στρατό.
4678778
Ο Mendi Safadi προειδοποιεί ότι ο ”άξονας” των συριακών δυνάμεων και  της Χεζμπολλά που έχουν βοήθεια και από το Ιράν , παίρνουν από την ”αντιπολίτευση” συνεχώς τα εδάφη που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.
Ένας σύριος αντάρτης ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση από τη Χεζμπολλά και τον συριακό στρατό που πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση κατά των εξεγερμένων στην ευαίσθητη περιοχή των συνόρων με το Ισραήλ.
Η J P, χρησιμοποιώντας την κατασκευασμένη  ”πηγή” του ψευδεπίγραφου ”συριακού παρατηρητηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων”  του Λονδίνου, που χειρίζεται ο πολύ καλά φυλασσόμενος από την ΜI5, Rami Abdulrahman, τονίζει ότι και  αυτός  προειδοποιεί  το Ισραήλ να μην υποτιμά τις σημαντικές προόδους του συριακού στρατού στην παραμεθόρια περιοχή.
Ο δε Ισραηλινός μεσάζοντας μεταξύ τρομοκρατών και Ισραήλ, προσθέτει  ότι η συριακή κυβέρνηση θα έχει τεράστιο κόστος που δέχεται την υποστήριξη από την Χεζμπολλά, το Ιράν και τη Ρωσία ενώ οι ” αντάρτες είναι απλοί άνθρωποι χωρίς όπλα”.
Οι αντάρτες υπέστησαν βαρειές απώλειες και υπήρξαν πολλοί τραυματίες που πέρασαν στο Ισραήλ για να λάβουν ιατρική περίθαλψη. Γύρω στους 2000 αντάρτες έτυχαν περίθαλψης και νοσηλείας στο Ισραήλ.
μια από τις μυστικές συναντήσεις του Σαφάντι
μια από τις μυστικές συναντήσεις του Σαφάντι
Ο Safadi επισημαίνει  ότι οι Ισραηλινοί σταμάτησαν κάθε επαφή με τα μέλη της Αλ Νούσρα, από τότε που κηρύχθηκαν  τρομοκρατική οργάνωση ( παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία). Όμως με αυτή του την επισήμανση ο ”σύνδεσμος” προδίδει την προηγούμενη-αν όχι και τρέχουσα- συνεργασία των ισραηλινών αρχών με τους μισθοφόρους τρομοκράτες της Συρίας.
Καθησυχάζει τον εβραικό λαό, ότι η Αλ Νούσρα έχει ”μικρή παρουσία” .
Το Ισραήλ βρίσκεται σε επαφή μόνο με τον FSA [ελεύθερος συριακός στρατός]”….
Η Αλ Νούσρα έχει μικρή παρουσία στο Νότο…”
dimpenews.com