Monday, May 11, 2015

Βίντεο - Νέο "Αρκάδι" στην Συρία: 250 Ελληνορθόδοξοι περικυκλωμένοι από 3.000 Ισλαμιστές

Ένα συριακό "Αρκάδι" εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην βορειοδυτική Συρία όπου διακόσιοι πενήντα Ελληνορθόδοξοι και Αλαουϊτες (κρυπτοχριστιανική σιιτική αίρεση) πολεμούν μέχρις εσχάτων περικυκλωμένοι στο νοσοκομείο της πόλης Τζισρ Αλ Σούγκουρ, από τρεις χιλιάδες ισλαμιστές συμμορίτες, οι οποίοι διαθέτουν βαρύ οπλισμός τον οποίο τους διέθεσε με απλοχεριά η Δύση.

Τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα,δήθεν «μετριοπαθείς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), αλλά και καθάρματα του ΙSIL και άλλες τζιχαντιστικές συμμορίες επιτέθηκαν την Κυριακή στο νοσοκομείο της πόλης Τζισρ Αλ Σούγκουρ.
Στο νοσοκομείο είναι οχυρωμένοι περίπου 250 κυβερνητικοί στρατιώτες και άμαχοι μετά την κατάληψη της πόλης, στη βορειοδυτική Συρία, πριν από δύο εβδομάδες.

nosokomeio

 

Το νοσοκομείο της πόλης έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τις μάχες. Πλέον είναι ένα οχυρό που αντιστέκεται στους παρανοϊκούς τζιχαντιστές συμμάχους της Τουρκίας και δημιούρημα της Δύσης. Χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό που με θράσος οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες τους έδωσαν (Η Γαλλία το έχει παραδεχθεί επίσημα).
Οι τζιχαντιστές και οι «μετριοπαθείς» σύμμαχοί τους επιτέθηκαν το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πόλης Τζισρ Αλ Σουγκούρ.
Διείσδυσαν σε ένα από τα κτίρια και ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με τους στρατιώτες στο εσωτερικό του.
Η διείσδυση των τζιχαντιστών στο νοσοκομειακό συγκρότημα κατέστη δυνατή ύστερα από επίθεση με ένα αυτοκίνητο – βόμβα που έκαναν τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα στην περίμετρο και είναι η ακόλουθη εντυπωσιακή φωτογραφία, από τη στιγμή της έκρηξης, που έδωσε η ίδια η Αλ Νούσρα στη δημοσιότητα.
syria
Στην άγρια μάχη οι τζιχαντιστές είχαν 39 νεκρούς, ενώ δεκάδες λέγεται ότι είναι οι απώλειες και στις τάξεις των κυβερνητικών.
Δείτε και βίντεο από την επίθεση των τζιχαντιστών στο νοσοκομείο:

Ήταν η πρώτη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες που οι τζιχαντιστές κατάφεραν να μπουν στο χώρο του νοσοκομείου, όπου έχουν οχυρωθεί περίπου 250 άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον 150 καλά οπλισμένοι στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ανώτερων αξιωματικών, μέλη των οικογενειών τους, αλλά επίσης και σημαντικοί δημόσιοι λειτουργοί της επαρχίας Ιντλίμπ, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Τζισρ Αλ Σουγκούρ.

syroi

 

Σύροι κυβερνητικοί οχυρωμένοι μέσα στο νοσοκομείο της Τζισρ Αλ Σουγκούρ. Παρά την ασφυκτική πολιορκία από την Αλ Κάιντα έβγαλαν και ανάρτησαν στο διαδίκτυο αυτή τη φωτογραφία που χαιρετούν κάνοντας το σήμα της νίκης. Όπως βλέπετε, πολλοί μάχονται τραυματισμένοι.
Η Τζισρ Αλ Σούγκουρ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, αλλά και κοντά στην επαρχία Λαττάκεια, που αποτελεί προπύργιο των κυβερνητικών δυνάμεων, αλώθηκε την 25η Απριλίου από την Αλ Νούσρα και τους συμμάχους της.
Από την πλευρά του ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη πιστών στην κυβέρνηση παραστρατιωτικών, Σύρων και ξένων, διεξάγει επιχείρηση για τη διάσωση των ανθρώπων που βρίσκονται πολιορκημένοι στο νοσοκομείο.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν φθάσει σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από το νοσοκομείο αφότου εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση εναντίον της Τζισρ Αλ Σουγκούρ την περασμένη Τετάρτη.
Η συριακή Αεροπορία έχει πλήξει θέσεις γύρω από το νοσοκομείο και, σύμφωνα με το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, δεκάδες τζιχαντιστές έχουν χάσει τη ζωή τους στις επιδρομές.
Εξάλλου, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής, δύο Σύροι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις μάχες τραυματίστηκαν από πυρά τρομοκρατών οι οποίοι στοχοθέτησαν τους εργαζομένους του Τύπου.
Δεν είναι σαφές το πώς οι πολιορκημένοι κυβερνητικοί μέσα στο νοσοκομείο καταφέρουν να αντιστέκονται στις αλλεπάλληλες επιθέσεις των τζιχαντιστών επί δύο εβδομάδες.

syros

 

Σύρος κυβερνητικός στρατιώτης ποζάρει πατώντας πάνω στο πτώμα ενός τζιχαντιστή της Αλ Κάιντα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails