Saturday, May 23, 2015

Μελέτη: Οι λεσβίες κακοποιούν τις συντρόφους τους περισσότερο απ’ ότι οι ετερόφυλοι άνδρες


667x444xFertility-Parent-Options-for-Lesbians-667x444.jpg.pagespeed.ic.VHT5d-60EC
Εν μέσω της σταθερής σκληρής κριτικής εναντίον των ανδρών που οφείλεται σε φουσκωμένα στατιστικά στοιχεία βιασμών και ενδοοικογενειακής βίας, μια εκκωφαντική σιωπή προκύπτει. Η μία μελέτη μετά την άλλη υποστηρίζουν ότι οι λεσβίες είναι εξίσου ή και περισσότερο βίαιες από τους άντρες συντρόφους στις ετεροφυλόφιλες σχέσεις.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποφεύγουν το θέμα παντελώς. Το να γίνει παραδεκτό ότι οι λεσβίες, όθεν ένα υποσύνολο των γυναικών, διαπράττουν ενδοοικογενειακή βία το ίδιο ή και περισσότερο από ό, τι οι άνδρες, υπονομεύει κατάφωρα τις φεμινιστικές εμμονές με τον φανταστικό πατριαρχικό έλεγχο και τις κατασκευασμένες έννοιες με το ανδρικό προνόμιο. 
Πολλές από αυτές τις ίδιες μελέτες υποστηρίζουν ότι στις ομοφυλοφιλικές ανδρικές σχέσεις υπάρχει τόση ενδοοικογενειακή βία όση και στις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις. Αλλά τα δείγματα της ενδοοικογενειακής βίας σε ζευγάρια ομοφυλόφιλων γυναικών παρέχουν μια καλύτερη αναλογία, καθώς εδώ θύματα είναι γυναίκες, όπως και στις περισσότερες αναφερόμενες κατηγορίες που περιλαμβάνουν ετεροφυλοφιλικές σχέσεις.
Πώς να επινοήσετε ένα αντι-αρσενικό επιχείρημα
p028slnj
Αν αρχίσουν να πέφτουν γροθιές εδώ, μη περιμένε από τις φεμινίστριες να αναλάβουν την υπόθεση.
Η παράλειψη της λεσβιακής ενδοοικογενειακής βίας από την εξίσωση είναι γελοία. Είναι παρόμοια με μια υποθετική περίπτωση του να διακόψεις εκστρατείες κατά της μεθυσμένης οδήγησης στο Μαίην επειδή υπάρχουν πολύ λιγότεροι άνθρωποι που ζουν εκεί από ό, τι στην Καλιφόρνια, ή να εστιάσεις μόνο στον Καυκασιανό-Αμερικανικό αλκοολισμό, διότι οι λευκοί αποτελούν πλειοψηφία σε σχέση, ας πούμε, με τον πληθυσμό των Αμερικανών ιθαγενών.
Αν η ενδοοικογενειακή βία είναι μια τέτοια μάστιγα, όπως λένε οι φεμινίστριες, οτιδήποτε λιγότερο από το να δείξεις την συνολική εικόνα είναι ένα πολιτικό τέχνασμα χειραγώγησης και μια ατζέντα. Και η ατζέντα εδώ είναι η επίθεση στους άνδρες περιγράφοντας την ενδοοικογενειακή βία ως ένα «σπορ» που παίζεται μόνο από «στρέιτ» αρσενικά.
Αυτά τα ίδια στατιστικά ενδοοικογενειακής βίας, που περιλαμβάνουν αυτο-αναφορές, χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν, να δυσφημήσουν και πολύ εύκολα να καταδικάσουν τους άνδρες. Στην περίπλοκη παιδική χαρά των στατιστικών βιασμού, το όριο για “σεξουαλική επίθεση” έχει συχνά μειωθεί και απεικονιστεί με αναφορές για σφυρίγματα και σχόλια σε γυναίκες και το σεξ μετά από κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και αν ένα κορίτσι είναι εντελώς διαυγές ή και ο άνδρας είναι επίσης μεθυσμένος. Όπως είναι αναμενόμενο, οι λεσβίες παίρνουν δωρεάν πάσο διαφυγής όταν διεξάγονται μελέτες που εμπεριέχουν λιγότερο άμορφες, πιο αυστηρά καθορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τη βία ( όπως ”Σας έχει χτυπήσει η γυναίκα σύντροφός σας;”).
Ακόμη και η αριστερών πεποιθήσεων ‘The Atlantic’, αναγνώρισε ότι η ενδοοικογενειακή βία στις σχέσεις του ιδίου φύλου, είναι μια «επιδημία». Άλλα στοιχεία που συνέλεξαν οργανισμοί της αμερικανικής κυβέρνησης και φορείς αναφέρουν ότι 3.900.000 γυναίκες έχουν δεχτεί σωματική επίθεση από τις γυναίκες συντρόφους τους. Επειδή το ποσοστό των λεσβιών ή αμφιφυλόφιλων γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι με βάση τις περισσότερες εκτιμήσεις περίπου 20 φορές μικρότερο από τον “στρέιτ” γυναικείο πληθυσμό, τα νούμερα αυτά είναι συγκλονιστικά.
Η απροθυμία των λεσβιών να καταγγέλουν
domestic-violence-same-sex
Οι φεμινίστριες πληρώνουν μόνο για αυτά τα έτοιμα σλόγκαν, καθώς όλη η βία προς και μεταξύ της ομοφυλοφυλικής κοινότητας μπορεί βολικά να αποδοθεί στους άνδρες και την πατριαρχία.
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του φεμινιστικού Newspeak είναι να δίνει έμφαση πάντα στο ποσοστό των ετερόφυλων γυναικών που ποτέ δεν αναφέρουν ενδοοικογενειακή βία ή σεξουαλική επίθεση από άνδρες. Στη συνέχεια υποθέτουν, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ότι αυτές οι “περιπτώσεις” αποδεικνύουν ενδοοικογενειακή βία ή σεξουαλικά εγκλήματα και ως εκ τούτου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση κατά των ανδρών και έκκληση για αποδυνάμωση των δικαιωμάτων τους. 
Το πρόβλημα με αυτό το σενάριο είναι πως αντανακλά τις αναφορές ενδοοικογενειακής βίας του ιδίου φύλου. Μελέτες όπως αυτές που αναφέρονται στις παραπάνω συνδέσεις, συνεχώς αναφέρουν ότι υπάρχει μία ελλιπής αδήλωτη αναφορά ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου. Έτσι, το πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερο.
Οι προκατειλημμένες επιβεβαιώσεις των φεμινιστριών τους επιτρέπει να οικειοποιηθούν τις πιο τεντωμένες και πενιχρές μεθοδολογίες, όπως το να συγχωνεύουν τα υποτιθέμενα γυναικεία θύματα σεξουαλικής επίθεσης με τα θύματα όπως ορίζονται από τις διαδικασίες δικαστηρίου (που από μόνα τους θεσμικά αραιώνονται και να υποβιβάζονται σε δράματα τύπου ”αυτός είπε, αυτή είπε”) . Αλλά αυτές οι μέθοδοι δεν οικειοποιούνται όπου οι φερόμενοι ως δράστες δεν είναι ετεροφυλόφιλοι άνδρες, πόσο μάλλον να μετατραπούν σε απαιτήσεις στις πολιτικές και κοινωνικές αρένες.
Όπως ίσως διαβάσατε σε πρόσφατη έρευνά μου για το ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν τις λέξεις “slut”(τσούλα) και “whore”(πόρνη) για να προσβάλλουν γυναίκες το ίδιο όσο και οι άνδρες, οι γυναίκες είναι άμοιρες ευθυνών όταν κοροϊδεύουν ή εκφοβίζουν άλλες γυναίκες, ενώ οι άνδρες πρέπει να λογοδοτήσουν ως αυτόνομοι και προνομιακοί δράστες.
Ο φεμινιστικός φόβος της απώλειας
Η αποκάλυψη της συμμετρίας της ενδοοικογενειακής βίας στα ετερόφυλα ζευγάρια και τα ζευγάρια του ιδίου φύλου, απειλεί να αφαιρέσει από τις φεμινίστριες τα πολιτικά ατού τους: την πλασματική θεσμοθετημένη καταπίεση των γυναικών από τους άνδρες. Την άγνοια της κακοποίησης στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ιδιαίτερα στα ζευγάρια λεσβιών, που είναι υποχρεωτική διότι κρατάει την ατζέντα τους καλολαδωμένη και εν κινήσει. 
Στο μέτρο που η σύγχρονη κοινωνία αποδίδει πλέον υπερβολικά ειδικό καθεστώς σε γκέι, λεσβίες και διαφυλικά άτομα, οι μελέτες ενδοοικογενειακής βίας καταδεικνύουν πως οι φεμινίστριες έχουν καταφύγει στο να πετάνε την ομοφυλοφυλική κοινότητα κάτω από το λεωφορείο, προκειμένου να διατηρηθεί το αντι-αρσενικό τους σενάριο.
Αν τα πράγματα από αυτή την εγκατάλειψη γίνουν υπερβολικά, οι φεμινίστριες μπορούν απλά να κατηγορήσουν πάλι την πατριαρχία επειδή ντροπιάζει και στιγματίζει τις λεσβίες που χτυπάνε τις συντρόφους τους. Και έτσι ο κύκλος συνεχίζεται.
Πηγή: 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails