Wednesday, May 20, 2015

‘Μετανάστες μας κλέβουν τις δουλειές, Μουσουλμάνοι αναλαμβάνουν': Βρετανική έρευνα σε μαθητές


uk-children-muslims-immigrants.si
Περίπου το 84% των βρετανών μέσης σχολικής εκπαίδευσης πιστεύουν ότι ”ο ρατσισμός κατά των λευκών” αγνοείται, το 60% λένε ότι οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες κλέβουν τις δουλειές, και περισσότερο από το 30% λένε ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν αναλάβει την Αγγλία, σύμφωνα με μια εκτεταμένη νέα ακαδημαϊκή έρευνα.

Η ομάδα πίεσης Show Racism the Red Card (SRTRC) απέστειλλε έρευνες σχετικά με τη φυλή και τη θρησκεία στα αγγλικά σχολεία μεταξύ 2012 και 2014, οι οποίες συμπληρώθηκαν από 5.945 παιδιά ηλικίας 10-16 ετών.
«Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσό αρνητικότητας όταν οι νέοι άνθρωποι καλούνται σε ερωτήσεις σχετικά με τη μετανάστευση ή τους μουσουλμάνους. Αυτή η έρευνα δείχνει ότι αυτό τροφοδοτείται από μια εντελώς διαστρεβλωμένη άποψη του αριθμού των μεταναστών και μουσουλμάνων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο “, δήλωσε ο επικεφαλής της SRTRC, Ged Grebby.
Κληθέντες να μαντέψουν το ποσοστό του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου που γεννήθηκε στο εξωτερικό, οι μαθητές εκτίμησαν περίπου 47%, ενώ η τελευταία απογραφή του 2011 δήλωσε 13. Οι μαθητές μέσης σχολικής εκπαίδευσης που ταξινόμησαν τις σχέσεις μεταξύ μουσουλμάνων και άλλων κοινωνικών ομάδων ως φτωχές ανήλθαν στο 46%, ενώ το 41% είπε ότι οι αναγκαστικοί γάμοι είναι κοινοί στις ισλαμικές κοινότητες, και 26% είπε ότι η θρησκεία ενθαρρύνει την τρομοκρατία.
«Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ της πραγματικότητας και της αντίληψης για θέματα όπως ο αριθμός των μεταναστών ή το μέγεθος της μουσουλμανικής κοινότητας της Βρετανίας μεταξύ κάποιων νέων ανθρώπων. Τα επόμενα επίπεδα εχθρότητας προς τις ομάδες αυτές είναι πολύ ανησυχητικά και είναι κάτι που εμείς, ως κοινωνία, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη”, είπε ο Paul Jackson από το Πανεπιστήμιο του Νορθάμπτον, ο οποίος βοήθησε να σχεδιάσει την έρευνα, στην εφημερίδα Guardian.
Δεν ήταν όλες οι απαντήσεις αρνητικές, 49% είπαν ότι πίστευαν ότι το ίδιο το Ισλάμ ήταν μια θρησκεία ειρήνης, με το 14% να διαφωνεί (οι άλλοι ήταν αναποφάσιστοι). Το 35% είπαν ότι οι μουσουλμάνοι, οι οποίοι αποτελούν στην πραγματικότητα περίπου 5% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν μια θετική συμβολή στην κοινωνία, με 19 να αρνούνται τη δήλωση αυτή.
“Αυτό δεν είναι απόδειξη εκτεταμένου ρατσισμού μεταξύ των νέων, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός άγχους – συχνά βασίζεται σε ανακριβείς πληροφορίες – σχετικά με το τι συμβαίνει στις κοινότητές τους και για το δικό τους μέλλον”, δήλωσε η Hilary Pilkington από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Πηγή: 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails