Saturday, May 23, 2015

Το Ισραήλ ξεκινά σύμβαση για να αναγνωριστεί ο αντισημιτισμός ως διεθνές έγκλημα!


israel
O Εισαγγελέας Alan Baker, πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στον Καναδά και νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών θέλει ο αντισημιτισμός να αντιμετωπίζεται ως διεθνές έγκλημα. Σε μια νέα ισραηλινή πρωτοβουλία, ο Baker προτείνει να χρησιμοποιηθούν τα διεθνή δικαστήρια για την καταπολέμηση των παγκόσμιων εγκλημάτων μίσους κατά των Εβραίων.

Ο Baker συνέταξε μια διεθνή σύμβαση καλώντας για την «Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος του αντισημιτισμού. «Η Σύμβαση, η οποία έχει συνταχθεί με τον τρόπο των κλασικών διεθνών αντι-τρομοκρατικών συνθηκών και αυτών για άλλα εγκλήματα, θα επιτρέψει στις χώρες να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες με άλλους, προκειμένου να εκδίδουν τους υπόπτους πράξεων που πληρούν τον ορισμό του αντισημιτισμού, ανέφερε το Ισραηλινό NRG.
«Πρέπει να καθορίσουμε σαφείς κανόνες σχετικά με το τι συνιστά αντισημιτισμό και να δημιουργήσουμε διεθνείς κώδικες για να το αποτρέψουμε. Αναμένουμε ότι η πρωτοβουλία θα συζητηθεί διεξοδικά μεταξύ όλων των φορέων και των χωρών που εμπλέκονται με τον αντισημιτισμό σε παγκόσμια κλίμακα », είπε ο Μπέικερ.
Baker_large
O Alan Baker
Εξηγώντας την ανάγκη για τη σύμβαση, ο Baker σημείωσε ότι, «ο καθένας ξέρει να καταδικάσει τον αντισημιτισμό, αλλά δεν κάνει ό, τι είναι αναγκαίο για την καταπολέμησή του σε διεθνές νομικό επίπεδο”. Πρόσθεσε ότι, «από την άλλη πλευρά, τα διεθνή δικαστήρια καλούν τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο να λογοδοτήσουν για διάφορα εγκλήματα. Πιστεύουμε ότι αυτό ακριβώς είναι το μέρος για να λειτουργούν επίσης αποφασιστικά και ξεκάθαρα ενάντια στον αντισημιτισμό».
Το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της Ιερουσαλήμ, όπου ο κ. Baker είναι τώρα μέλος, σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα σχέδιο της σύμβασης, κατά τη διάρκεια μιας σειράς διασκέψεων των Ηνωμένων Εθνών, σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, διεθνείς πρωτεύουσες, και μεταξύ εβραϊκών κοινοτήτων και οργανώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σημείωση:
Το Ισραήλ ήταν αυτό που πριν λίγο καιρό απέτρεψε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης από το να εκδικάσει τα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα. Κατά την δική μας ερμηνεία, μια τέτοια σύμβαση έχει σκοπό να αντιστρέψει τελείως τα δεδομένα. Που σημαίνει ότι εάν κάποιος κατηγορήσει το Ισραήλ για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει, θα κινδυνεύει να καταλήξει ο ίδιος στο Διεθνές Δικαστήριο.
Πηγή:

1 comment:

Anonymous said...

ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ!!!!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΙΜΙΤΙΣΜΟΣ …… ΔΕΚΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙ-ΓΑΛΙΣΜΟΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙ-ΦΙΛΑΝΔΙΣΜΟΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙ-ΙΝΔΙΣΜΟΣ;
ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ: 44 «… ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ' ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ….»

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails