Saturday, May 23, 2015

Η πιο γκέι Eurovision που είδατε ποτέ: Ομοφυλοφιλικά φανάρια στη Βιέννη εν’όψει του διαγωνισμού

vienna-gay-traffic-lights.si
Συνδυασμός φωτογραφιών με ομοφυλοφιλικά θέματα στα φανάρια στη Βιέννη, 11 Μαϊου, 2015.
Η Βιέννη εισήγαγε ομοφυλοφιλικά θέματα στα φανάρια της στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το διαγωνισμό της Eurovision αυτού του μήνα, με στόχο να παρουσιάσει την πόλη ως ανοιχτόμυαλη. Υποστηρικτές λένε, επίσης, ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια, προσελκύοντας την προσοχή των οδηγών και των πεζών.

Ένα σύνολο 120 πεζόδρομων στην πόλη θα αντικατασταθούν με τις νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες δείχνουν αρσενικά και θηλυκά ομοφυλόφιλα ζευγάρια στα τυποποιημένα χρώματα του πράσινου και του κόκκινου.
Σύμφωνα με την βουλευτή των Πράσινων, Μαρία Βασιλάκου, η κίνηση έχει σχεδιαστεί για να δείξει πόσο ανοιχτόμυαλη είναι η Βιέννη. Αλλά η προοδευτική προσπάθεια έρχεται με κόστος 63.000 ευρώ (70.779 δολάρια).
Είναι μια εικόνα που έχει εξοργίσει κάποιους κατοίκους.
“Αυτά είναι τα χρήματα από τους φόρους μας – όχι τα ιδιωτικά σας χρήματα! Δεν μπορούσε να βρεθεί μια καλύτερη λύση για αυτά;” ένα άτομο έγραψε στα σχόλια της εφημερίδας Kronen Zeitung, αναφέρει η The Local.
“Δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να βοηθήσουν τους μόνους γονείς ή την κατασκευή νέων πάρκων για παιχνίδι, αλλά φαίνεται να υπάρχει άφθονο χρήμα για ανούσια πράγματα”, είπε ένας άλλος.
Η Βασιλάκου βέβαια είπε ότι τα φώτα έχουν άλλο στόχο – τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Είπε ότι η πόλη ελπίζει ότι οι ασυνήθιστες εικόνες θα προσελκύσουν την προσοχή των οδηγών και των πεζών, μειώνοντας έτσι τα τροχαία ατυχήματα.
Η εφαρμογή των φώτων είναι μέρος μιας «δοκιμαστικής φάσης», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο. Η πόλη τότε θα αναλύσει τα δεδομένα για να καθοριστεί αν η καμπάνια βοήθησε την ασφάλεια της κυκλοφορίας.
Πέρυσι, 22 παιδιά τραυματίστηκαν σε διαβάσεις πεζών στην πόλη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα φώτα κυκλοφορίας στην Ευρώπη είναι η πηγή της διαμάχης. Πέρυσι, η κυριαρχία των ανδρικών μορφών σε φώτα τροχαίας στη δυτική πόλη του Ντόρτμουντ πυροδότησε συζήτηση, με κάποιους πολιτικούς να προτρέπουν την πόλη να προσπαθήσει για την ισότητα των φύλων στις διαβάσεις πεζών.
Σε απάντηση, η γερμανική εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung πρότεινε έναν ανάλαφρο συμβιβασμό – την εισαγωγή των φαναριών με ζευγάρια κυκλοφορίας. Παρά το γεγονός ότι η πρόταση δεν έγινε δεκτή στη Γερμανία, φαίνεται ότι η Βιέννη ήταν περισσότερο από ευτυχής να την πραγματοποιήσει.
Περίπου 40 χώρες λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό της Eurovision το 2015, με τον Μεγάλο Τελικό προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 23 Μαΐου. Ο διαγωνισμός, που θα γιορτάσει την 60η επέτειό του αυτό το έτος, έχει εδώ και καιρό προσαρτήσει την ομοφυλοφιλική κοινότητα.
Η Βιέννη φιλοξενεί το διαγωνισμό μετά από την περυσινή νίκη της γενειοφόρου τραβεστί Conchita Wurst, που κατοικεί στην Αυστρία.
Πηγή: 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails