Friday, June 12, 2015

BEΛΓΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΙSIS ΣΤΗ ΡΑΚΚΑ/ΣΥΛΛΗΨΗ 16 ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ΤΣΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ ….


Ο βέλγος τρομοκράτης Hicham Chaib είναι αυτός που επιτηρεί τους ακρωτηριασμούς,αποκεφαλισμούς,σταυρώσεις,λιθοβολισμούς αλλά και τις εκπαραθυρώσεις από ψηλά κτίρια εφαρμόζοντας απάνθρωπους νόμους.Ο 31χρονος ταξίδεψε στη Ράκκα το προπύργιο του ισλαμικού κράτους το 2013 και ανήλθε στην ιεραρχία της θρησκευτικής αστυνομίας « ‘Hisbah » έγινε επικεφαλής της και είναι ο φόβος και ο τρόμος.Χρησιμοποιήθηκε από την ISIS σε κάποια προπαγανδιστικά βίντεο σε μια προσπάθεια να προσελκύσει κι άλλους βέλγους για να ενταχθούν στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους.

Κατά το παρελθόν ήταν ο σωματοφύλακας του Fouad Belkacem, του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης Sharia4Belgium.Οι Chaib και Kaoutar Bioui η σύζυγός του έφυγαν για Συρία για να ενταχθούν στην ISIS ευθύς αμέσως μετά την φυλάκιση του Belkacem. (mirror.co.uk 8.6.15)
16 άτομα προφυλακίστηκαν τη Δευτέρα στο Βέλγιο μετά από επιχείρηση σκούπα της αντιτρομοκρατικής κατά τζιχαντιστικών δικτύων τσετσένων εκ των οποίων ένα προετοίμαζε μια επίθεση στο Βέλγιο και ένα άλλο στρατολογούσε κυρίως μαχητές για τη Συρία.
Η επιχείρηση απέδωσε 21 προσαγωγές αρχικά στην Φλάνδρα.Οι 16 τελικά ύποπτοι που κρατήθηκαν ανακρίθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.Coup de filet dans les milieux jihadistes tchétchènes
Η πρώτη έρευνα έγινε στις 23 Γενάρη από την εισαγγελία της Malines και αφορούσε την πιθανή ανα΄μειξη μιας ομάδας τσετσένων της περιοχής της Louvain στην προετοιμασία επίθεσης κατά του Βελγίου. Ένας 5ος τσετσένος κάτοικος της Namur κοντά στις Βρυξέλλες κίνησε τις υποψίες ενώ ένας άλλος ομοεθνής τους στη Λουβέν πιθανότατα εντάχθηκε στο τζιχάντ σε Συρία και Ιράκ.
Η β έρευνα έγινε στις 18 Φλεβάρη από τηνεισαγγελία της Δ.Φλάνδρας και οι ύποπτοι ήταν κάτοικοι Οστάνδης και Bredene. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 1 από αυτούς είχε πολεμήσει κάνοντας τζιχάντ στη Συρία όπου τραυματίστηκε και απέστρεψε στο Βέλγιο.Η έρευνα αποκάλυψε ότι και άλλοι πρωταγωνιστές αυτού του τύπου έκαναν τζιχάντ στη Συρία και κυρίως στα περίχωρα του Χαλεπίου.
Αυτό το δίκτυο αφορά τσετσένους εμπειροπόλεμους σε Συρία Τσετσενία και Αφγανιστάν. Είχαν διασυνδέσεις κατά τη θητεία τους με Jabhat al-Nosra (το παρακλάδι της Al-Qaïda, ndlr)αλλά και με το Εμιράτο του Καυκάσου που δραστηριοποιείται στη Ρωσία στο Καύκασο.Η βελγική αστυνομία συνεργάστηκε με αμερικανούς για να παγιδεύσει επικοινωνίες σε Whatsapp εφαρμογή μηνυμάτων σε smartphoneπου χρησιμοποιούσαν οι ύποπτοι.
Η επιχείρηση της Δευτέρας επήλθε 5 μήνες μετά την εξάρθρωση του δικτύου Verviers όπου 2 ύποπτοι σκοτώθηκαν αλλά ο εγκέφαλος ο Abdelhamid Abaaoud που σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου τους συντόνιζε από Αθήνα συνεχίζει να διαφεύγει.Ετοίμαζαν επιθέσεις σε αστυνομικές διευθύνσεις και στο Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών.
Τα τελευταία χρόνια 300 με  400  βέλγοι έφυγαν για να κάνουν τζιχάντ. (parismatch8/6/15)
dimpenews.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails