Wednesday, June 3, 2015

Ντονέτσκ: Εκατοντάδες οι μισθοφόροι από ΗΠΑ, Ευρώπη, Ισραήλ και αραβικές χώρες



«DNRΣτο πλευρό του Κιέβου μάχονται εκατοντάδες μισθοφόροι από τις ΗΠΑτην Ευρώπητις αραβικές χώρες και το Ισραήλ», γράφει το δημοσίευμα



Από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας του Κιέβου, δρουν αρκετές εκατοντάδες μισθοφόροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τις αραβικές χώρες και, επιπλέον, το Ισραήλ έχει μεταφέρει στο Κίεβο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, όπως δήλωσε ο διοικητής του υπουργείου Άμυνας της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Έντουαρτ Μπασούριν, γράφει η εφημερίδα «Vzglyad».


Στο χωριό Βερχενετόρεσκο, όπως αποκαλύφθηκε από έρευνα, βρίσκονται 60 με 100 άτομα από το «Γεωργιανό εθελοντικό τάγμα».

Στο σημείο ελέγχου μεταξύ των οικισμών Γκορλόβσκα και Ντζερζίνσκι βρίσκονται μέλη αμερικανικής εταιρείας μισθοφόρων και εθελοντές από την Πολωνία.

Μέλη πολωνικής μεραρχίας ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με τις μυστικές πληροφορίες της ΛΔ του Ντονέτσκ καταγράφηκαν στις περιοχές  Ντζερζίνσκι, Ντιμιτρόφ, Σλάβιανσκ, Μιρονόβσκι, Κονσταντινόβσκα και Κραματόρσκ.

Ο συνολικός αριθμός των ξένων στρατιωτών  υπολογίζεται γύρω στα χίλια άτομα.
Ο Έντουαρτ Μπασούριν ανέφερε ότι στην περιοχή Κρασνογκόροβσκα έχει καταγραφεί η παρουσία δύο θυλάκων του εθελοντικού τάγματος «Ιτσκερία».

Στο χωριό Λαστοτσκίνο βρίσκεται ένα τάγμα των ‘ЧВК’ (περίπου 800 άτομα), οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νέγροι. Επίσης, δύο διμοιρίες νέγρων εντοπίστηκαν  στην περιοχή  Σλάβνο.

Γύρω από το ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Γιασνομπρόντοβκ εντοπίστηκαν εθελοντές από αραβικές χώρες. Είναι πιθανόν η ομάδα αυτή να έχει άμεση σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», πιστεύει ο Μπασούριν.

Ο ίδιος ανέφερε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες των δυνάμεων του, στο λιμάνι της Οδησσού έχουν καταγραφεί αφίξεις 14  Μη Επανδρωμένων Εναέριων Οχημάτων – UAV,  από το Ισραήλ καθώς και προσωπικό χειρισμού τους.

«Διαπιστώθηκε ότι ο ισραηλινός στρατός θα ενσωματωθεί στο ουκρανικό τάγμα «Ανγκρίφ», δήλωσε ο Μπασούριν.

«Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η ουκρανική ηγεσία,  λόγω του χαμηλού ηθικού των στρατιωτών της στην περιοχή της Ντονμπάς, επικεντρώνεται στις ξένες μισθοφορικές δυνάμεις για να συμπράξουν σε εργασίες σαμποτάζ στην περιοχή», συμπέρανε ο Μπασούριν.

Η ΛΔ του Ντονέτσκ έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι  ξένοι μισθοφόροι πολεμούν από την πλευρά του Κιέβου, ενώ οι αξιωματούχοι της Ουκρανίας αρνούνται τις κατηγορίες.

Η συμφωνία του Μινσκ προβλέπει την απόσυρση όλων των ξένων ενόπλων δυνάμεων, του στρατιωτικού τους εξοπλισμού και των μισθοφόρων από το έδαφος της Ουκρανίας και αυτό έπρεπε να γίνει υπό την εποπτεία του ΟΑΣΕ.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails