Monday, June 29, 2015

Φήμες από Βρυξέλλες: "Παρατείνεται το capital control μέχρι 19/07 με ημερήσιο όριο ανάληψης 20 ευρώ" - Σπρώχνουν την Ελλάδα στο κενό - Πρoς νέο νόμισμα;

Οι ελληνικές τράπεζες θα μείνουν κλειστές μέχρι τις 12 ή τις 19 Ιουλίου και τουλάχιστον μέχρι τότε θα διατηρηθούν τα capital controls, ενώ η ΕΚΤ πρότεινε όριο ανάληψης στα 20 ευρώ την ημέρα, θέλοντας να προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.
Αυτές οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έρχονται από τις Βρυξέλλες και τις μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, αλλά αν αληθεύουν, σίγουρα πρόκειται για μία κίνηση άσκησης της πλέον αφόρητης πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί το επαχθες πακέτο Γιουνκέρ και να επέμβει με τον δικό της εκβιαστικό τρόπο στο δημοψήφισμα.

Ή εκχωρούμε μόνιμα την εθνική κυριαρχία ή πάμε σε μια εξαιρετικά επώδυνη για όλους λύση. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, φαίνεται δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ίσως πλέον αρχίσει να συζητείται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να περάσει η χώρα σε νέο νόμισμα, από τη στιγμή που εκτιμηθεί ότι τα οικονομικά αποθέματα των ανθρώπων στα σπίτια τους και στο εξωτερικό δεν επαρκούν για την επιβίωσή τους μέχρι τότε.
Ήδη έχουν παγώσει όλες οι εξαγωγές στη χώρα μας σε τρόφιμα, φάρμακα κλπ και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ στο

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails