Friday, June 12, 2015

ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥΦΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ:H ΜΙΤ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΕΠΙΟΥ




O ανώτερος μουφτής της Συρίας ο Ahmad Badreddine Hassoun διαβεβαιώνει ότι η Τουρκία ενέχεται στην απαγωγή των 2 επισκόπων της πόλης του Χαλεπίου.

Έναν από τους επισκόπους που απήχθησαν στη Συρία και ο οποίος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας τον περιέθαλψαν στην Άγκυρα και έπειτα τον επέστρεψαν στους απαγωγείς του αναφέρει με νόημα ο μουφτής της Συρίας.


«Όταν με ρωτούν που είναι αυτά τα άτομα απαντώ: ρωτήστε τις αρχές ασφαλείας της Τουρκίας » δήλωσε ο μεγάλος μουφτής της Συρίας σε μια συνέντευξη τύπου την Τετάρτη στην Μόσχα.

Αναφέρει μάλιστα ότι συνάντησε έναν αμερικανό τ.γενικό εισαγγελέα τον Ramsey Clark στη Δαμασκό εδώ και κάποιες εβδομάδες.Αυτός του είπε ότι μετά την απαγωγή ο 1 από τους 2 επισκόπους ασθένησε και τον περιέθαλψαν στην Άγκυρα και έπειτα τον επέστρεψαν στους απαγωγείς. «Ρωτήστε την κυβέρνηση της Τουρκίας αυτό το θέμα εξαρτάται από αυτήν » δήλωσε ο Hassoun.

Προηγουμένως είχε δηλώσει ότι ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ενέχονται στην απαγωγή των 2 μητροπολιτών πιθανότατα γιατί οι τουρκικές αρχές διεκδικούσαν την μεταφορά του πατριαρχείου Αντιοχείας από τη Δαμασκό στην νΤουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Αντάκεια την αρχαία συριακή Αντιόχεια και με την απαγωγή δοκίμασαν να ασκήσουν πιέσεις στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πάσης Ανατολής.

Τον Απρίλη του 2013 τσετσένοι σύμφωνα με όλες τις τότε μαρτυρίες σε ζώνη που ήλεγχε η συριακή αντιπολίτευση όχι μακριά από τα συροτουρκικά σύνορα απήγαγαν τον ελληνορθόδοξο δεσπότη Χαλεπίου Παύλο Γιαζίζι και τον συρορθόδοξο ομόλογό του John-Ibrahim.Ο οδηγός τους ένας διάκος εκτελέστηκε.Μετείχαν σε αναθρωπιστική αποστολή απελευθέρωσης ιερωμένων που κρατούνταν όμηροι στην περιοχή κονμτά στο χωριό Kafr Dael.(Pravmir 11.6.15)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails