Saturday, July 18, 2015

Πούτιν: Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ψέματα...

poutin

Τι πραγματικά έχει συμβεί στις περίφημες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ποια είναι η αλήθεια, για την βοήθεια που ήταν πρόθυμη η Ρωσία να στείλει...

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας για συζητήσεις και έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας, τόσο για τον αγωγό soyth stream, όσο και για την κατάργηση του εμπάργκο αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα προς την Ρωσία, με την άρνηση ψήφισης στην ευρωβουλή, και την άρση των κυρώσεων προς την Ρωσική κυβέρνηση!
Να τονιστεί ότι τις κυρώσεις προς την Ρωσία ,τις ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά -  Βενιζέλου, που σήμανε την ακύρωση άφιξης τετρακοσίων χιλιάδων Ρώσων τουριστών ,προς την χώρα μας το καλοκαίρι του 2014 και την καταστροφή χιλιάδων τόνων αγροτικών προϊόντων στα σύνορα της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα λοιπόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενέκρινε δια της υπογραφής της, την χορήγηση δανείου ύψους 1,8 δις ευρώ, προς την Ουκρανική κυβέρνηση.
Το δεύτερο και ίσως πιο σημαντικό διπλωματικό λάθος, είναι η ψήφιση από Ελληνικής πλευράς συνέχιση των κυρώσεων και την επιβολή νέως μέτρων προς την Ρωσική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ψήφιση έγινε στις 22-6-2015.
Η υπουργός τουρισμού κυρία Κουντουρά και ο επικεφαλής τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. Κριτσωτάκης Μιχάλης γιατί δεν τοποθετούνται επί του θέματος;
Ο κύριος Τσίπρας αποκρύπτει ορισμένα πράγματα και απέναντι προς την ρωσική κυβέρνηση, με υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις και προσύμφωνα, για άρση του Ρώσικου εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα και τον τουρισμό, αφού η ίδια κυβερνησή του, ψηφίζει ΥΠΕΡ της συνέχισης και επιβολής ακόμα και ΝΕΩΝ μέτρων, από την Ε.Ε προς την Ρωσία!
Τούτο δε το ομολόγησε και ο κύριος ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΩΦ, υπουργός εξωτερικών της Ρωσσίας και φυσικά δεν έχει κανέναν λόγο να πει ψέματα!
Εν τέλει, φαίνεται να μην έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στην Ελληνορωσική φιλία και συνεργασία.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails