Saturday, August 22, 2015

Συρία: Οι τζιχαντιστές ισοπέδωσαν με μπουλντόζες μοναστήρι 1600 ετών!

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν ένα αρχαίο χριστιανικό μοναστήρι, ηλικίας 1600 ετών, στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της χώρας βασιζόμενη σε ένα δίκτυο γιατρών και ακτιβιστών.

"Το Ισλαμικό Κράτος κατεδάφισε το χριστιανικό μοναστήρι του Αγίου Ιουλιανού (Μαρ Ελιάν) στα νοτιοανατολικά της Χομς" αφού κατέλαβε την πόλη Αλ Καριατάιν την 6η Αυγούστου.
Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να ισοπεδώσουν το καθολικό μοναστήρι "με το πρόσχημα ότι λάτρευε άλλον Θεό εκτός του Αλλάχ", σημειώνει το Παρατηρητήριο.
Όταν κατέλαβαν την Αλ Καριατάιν, όπου βρισκόταν το μοναστήρι, οι τζιχαντιστές απήγαγαν περίπου 230 κατοίκους της. Ο Τζακ Μραντ, ο ηγούμενος της μονής, απήχθη πριν από περίπου 12 εβδομάδες.
Από τις αρχές του έτους το ΙΚ έχει καταλάβει, λεηλατήσει και καταστρέψει πολλούς ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς στη Συρία, μεταξύ των οποίων και την αρχαία πόλη της Παλμύρας.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails