Saturday, August 29, 2015

«ΠΕΘΑΝΕ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ» ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΑ...!!!

Οι λιγοστοί κάτοικοι που έφτασαν στο σημείο ακούγοντας τον θόρυβο των μηχανημάτων, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

«Το μόνο που κατάφεραν οι πιστοί ήταν με πόνο ψυχής να ανασύρουν όσες εικόνες είχαν θαφτεί κάτω από τα μπάζα», τονίζει συγκλονισμένος ο κ. Μπελέρης.

Τραγική φιγούρα ο εφημέριος του ναού ο πατέρας Ευθύμιος, οποίος συντετριμένος έχει κλειστεί στο σπίτι του. Τα λόγια του πατέρα Ευθύμιου, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο CRASHOLINE είναι δραματικά: «Είμαι συντετριμένος, δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη. Τα ξημερώματα είδα τα μπάζα από το ναό… Πέθανε η ψυχή μας…πέθανε η οικογένειά μου όλη… δεν έχω κουράγιο…» και προσθέτει «24 του μηνός μου έστειλαν ένα χαρτί, το έστειλα στην Αρχιεπισκοπή… η κυβέρνηση και ο δήμος μας διαβεβαίωναν μέχρι και χθες ότι δεν πρόκειται να γκρεμίσουν το ναό. Εμείς ε’ίχαμε τις αμφιβολίες μας για αυτό και φυλάγαμε συνέχεια το ναό. Χθες κάναμε παράκληση στο ναό. Όλοι οι πιστοί μείναμε σην εκκλησία μέχρι και τις 10 το βράδυ, αφήσαμε λίγους να την φυλάνε κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα ξημερώματα με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που περικύκλωσαν την περιοχή, εντελώς «κλέφτικα» γκρέμισαν το ναό»

Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι των Δρυμάδων σηκώθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα για να μαζέψουν τα κομμάτια του ναού, τα κομμάτια της πίστης τους, τα κομμάτια του εαυτού τους.

Κατά τους εκπροσώπους της εκκλησίας, αλλά και πολιτών κανένα από τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης δεν ισχύει νομικά ώστε να δικαιολογηθεί η κατεδάφιση του ναού.
Ο πρόεδρος του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, Διονύσης Μπελέρης μεταξύ όσων δήλωσε στο CRASHONLINE τονίζει: « οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι αφού η στήρξη από πλευράς Ελλάδας είναι ανύπαρκτη. Περιμένουν τώρα την αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών»

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails