Tuesday, October 13, 2015

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ "ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΕΙΠΕ""Οι ΗΠΑ έγιναν η αυτοκρατορία του χάους - Μακάρι να κερδίσει ο Β.Πούτιν στη Συρία"

"Οι ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε αυτοκρατορία του χάους και ελπίζω ο Β.Πούτιν να νικήσει στην Συρία" δήλωσε σε συνέντευξή του ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης και βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, γνωστός όμως για τις θαρραλέες απόψεις του, Όλιβερ Στόοουν.
 
Πιστεύει δε, ότι οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για την αποσταθεροποίηση σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.
 
Ο νικητής τριών βραβείων «Όσκαρ» και δημιουργός δυνατών ντοκιμαντέρ για την πολιτική της Ουάσιγκτον, σκηνοθέτης 'Ολιβερ Στόουν σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, εξέφρασε την ελπίδα για την επιτυχία των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία. 
 
«Πιστεύω ότι είναι σωστό, ότι ο Πούτιν πέρασε στις ενεργές δράσεις, και ελπίζω ότι θα νικήσει. Αυτό θα επιτρέψει στο συριακό Στρατό τελικά να απωθήσει το Ισλαμικό κράτος», αναφέρει το RIA Novosti. 
 
Κατά την άποψη του Στόουν, οι δύο θητείες του Μπαράκ Ομπάμα ήταν συνέχεια της προεδρείας του Τζορτζ Μπους του νεότερου, με την αποσταθεροποίηση των επτά χωρών: του Ιράκ, της Συρίας, του Λιβάνου, του Σουδάν, της Λιβύης, της Σομαλίας και του Ιράν. «Έχουμε αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή και κατηγορούμε τώρα για το χάος το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό «χαλιφάτο». Αλλά εμείς φταίμε: έχουμε μετατραπεί σε μια αυτοκρατορία του χάους», λέει ο Στόουν.
 
Ερωτηθείς για το αν άρχισε ένας δεύτερος «Ψυχρός Πόλεμος», ο Στόουν δήλωσε: «Κατά τη γνώμη μου, δεν σταμάτησε ποτέ. Ο Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος, και μετά κι ο Μπιλ Κλίντον δεν εγκατέλειψαν το «αμερικανικό μιλιταρισμό». Έχουν προχωρήσσει την επέκταση του ΝΑΤΟ, και έχουν δημιουργήσει πιο ισχυρά όπλα».
 
Η αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, υπενθυμίζει τις προηγούμενες προσπάθειες των ΗΠΑ για την αλλαγή των καθεστώτων. Ο Στόουν σημειώνει ότι υπό το φως των γεγονότων αυτών, η  Δύση δεν λαμβάνει υπόψη την άποψη της Ρωσίας.
 
«Ο Πούτιν, κατά τη γνώμη μου, υπερασπίστηκε τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας μπροστά στο πρόσωπο της πολιτικής των ΗΠΑ και της Ευρώπης, που επιδιώκουν την επέκταση της επιρροής τους προς την Ανατολή», κατέληξε ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails