Saturday, October 31, 2015

ΑΥΣΤΡΙΑ: Χιλιάδες Αυστριακοί τρέχουν να αγοράσουν όπλα, καθώς βλέπουν ότι η κυβέρνησή τους αδυνατεί να σταματήσει το κύμα μεταναστών που εισέρχεται στην χώρα τους


Οι πωλήσεις όπλων στην Αυστρία έχουν εκτοξευθεί, με μερικά καταστήματα να αναφέρουν ότι εξαντλούνται τα αποθέματα των κυνηγετικών όπλων, δεδομένου ότι δεν απαιτείται άδεια για να τα αγοράσουν.

"Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ζήτηση στην Αυστρία για τα όπλα αυξάνεται. Τα έσοδα μου διπλασιάστηκαν τον Σεπτέμβριο. Και τον Οκτώβριο θα διπλασιαστούν και πάλι, και είμαστε ακόμα τον Οκτώβριο", είπε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος όπλων στο Rusia Today.

Η απόκτηση άδειας οπλοφορίας στην Αυστρία περιλαμβάνει την παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων σχετικά με τις βασικές γνώσεις χειρισμού και λειτουργίας των όπλων. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όπλων επιβεβαίωσε στο RT ότι ο αριθμός των ανθρώπων που παρακολουθούν τα μαθήματα για τα όπλα έχει αυξηθεί δραματικά.

"Στο παρελθόν, είχα ένα ραντεβού την εβδομάδα για «εκπαίδευση όπλου» με ένα ή δύο άτομα. Τώρα έχω σταθερά 6-10 άτομα να συμμετέχουν", είπε ο έμπορος όπλων.

"Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ήρθαν σε μένα την περασμένη εβδομάδα για να αγοράσουν ένα όπλο, μου λένε πάντα, όταν τους ρωτώ, ότι ο λόγος για την αγορά είναι η «τρέχουσα κατάσταση» στην Αυστρία", είπε ο καταστηματάρχης στο  RT.

Η «τρέχουσα κατάσταση» είναι η εισροή των προσφύγων που εισέρχονται στην Αυστρία.

Έως 8.000 μετανάστες περνούν τα σύνορα κάθε μέρα, με τις αρχές να λένε ότι οι αριθμοί θα μπορούσαν σύντομα να ανέλθουν στους 12.000.

Οι Αυστριακοί φαίνεται να εκνευρίζονται. Έχουν αγοράσει 70.000 όπλα μόνο φέτος, σύμφωνα με την αστυνομία. Σε μια χώρα με πληθυσμό περίπου 8,5 εκατομμύρια, υπάρχουν περίπου 900.000 ιδιόκτητες όπλων.

Μπροστά στην μεταναστευτική κρίσης, η κυβέρνηση της χώρας φαίνεται να είναι μην έχει τον γνωρίζει το πώς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους αιτούντες άσυλο.

Μόλις πριν από δύο μήνες ο Αυστριακός Καγκελάριος WernerFaymann (πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας) ήταν σφοδρός επικριτής της πρωτοβουλίας της Ουγγαρίας να ανεγείρει φράκτες στα σύνορά της, λέγοντας ότι αυτό δεν θα λύσει τίποτα.

«Το να σκέφτεστε ότι μπορείτε να λύσετε κάτι με ένα φράχτη ... αυτό είναι λάθος», είπε ο Faymann.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και βρισκόμαστε στο τέλος του Οκτωβρίου όπου ο καγκελάριος ανακοίνωσε την έναρξη τηςκατασκευής ειδικών μέτρων, στα σύνορα της Αυστρίας με τη Σλοβενία.

Η κίνηση προκάλεσε αρνητική αντίδραση από την ΕΕ. Μετά από μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, οι δύο αξιωματούχοι εξέδωσαν κοινή δήλωση: "Ο πρόεδρος και ο καγκελάριος επαναλαμβάνουν την κοινή τους θέση, ότι οι περιφράξεις δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη".

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Johanna Mikl-Leitner, δήλωσε την Τετάρτη ότι η απόφαση σχετικά με ένα φράχτη«αφορά την εξασφάλιση της ομαλής, ελεγχόμενης εισόδου στη χώρα μας, δεν αφορά το κλείσιμο των συνόρων», ανέφερε η υπουργός στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό Ö1.

"Επίσης, ο φράχτης έχει μια πύλη", πρόσθεσε.

 Αυστριακοί ακτιβιστές διαδήλωσαν κατά των προσφύγων στα σύνορα με τη Σλοβενία, απαιτώντας οι αρχές της χώρας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Η Γερμανία είναι δυσαρεστημένη που η Αυστρία επιτρέπει στους πρόσφυγες να περάσουν μέσω των κοινών τους συνόρων μόλις πέσει το σκοτάδι.

Protect your family

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails