Wednesday, October 28, 2015

Κλιμάκωση: Oι ΗΠΑ στέλνουν χερσαίες δυνάμεις στη Συρία - Ρωσία: "Θα παγιδευτούν σε πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες


Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθώς οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα στείλουν χερσαίες δυνάμεις σε Συρία και Ιράκ με τη Ρωσία να απαντά πως "θα παγιδευτούν, θα αναμειχθούν σε μια σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες"! Ταυτόχρονα και οι δύο χώρες, Συρία και Ιράκ, με επίσημες δηλώσεις αρνούνται οποιαδήποτε βοήθεια από τις ΗΠΑ!
 
Το Ιράκ δηλώνει "πως δεν ζητήσαμε ούτε χρειαζόμαστε βοήθεια από τις ΗΠΑ, πρόκειται για μια ιρακινή υπόθεση και δεν θέλουμε χερσαίες αμερικανικές δυνάμεις" ενώ και η Συρία απαντά "είμαστε μια κυρίαρχη χώρα δεν ζητήσαμε την βοήθεια τους"!
 
Άρα γιατί σπεύδουν οι ΗΠΑ και μάλιστα δηλώνουν πως έχουν έτοιμο σχέδιο με την ονομασία "Τρία R";
 
Το Ιράκ υπό την επιρροή και του Ιράν περνάει στην ρωσική σφαίρα επιρροής ενώ και τα "γεράκια" στην Ουάσινγκτον πιέζουν τον Ομπάμα για μια πιο επιθετική στάση μετά και τις χτεσινές δηλωσεις ιρακινών αξιωματούχων (δείτε σχετικά εδώ) "Δεν ήταν σοβαρή η αντιμετώπιση και η βοήθεια που πρόσφεραν οι ΗΠΑ στο πόλεμο κατά του ISIS, μόνο η Ρωσία δείχνει αποφασισμένη να τους συντρίψει"!
 
O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, ανακοίνωσε ότι το Πεντάγωνο θα ξεκινήσει "άμεση δράση στο έδαφος" σε Ιράκ και Συρία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση του ISIS.
 
"Οι αλλαγές στο επιχειρησιακό σχέδιο θα είναι αρκετές, η κωδική του ονομασία θα είναι " Τα τρία R" δηλαδή Ράκα, Ραμάντι και επιδρομές σε στόχους υψηλής αξίας" είπε ο Α.Κάρτερ.
 
"Θα πληγούν οι οικονομικές υποδομές του ISIS με επιδρομές στις πετρελαιοπηγές που κατέχει, θα ενισχυθεί η συνεργασία ιρακινών -σουνιτικών φυλών ενώ θα εξοπλιστεί ο "συνασπισμός σύρων αράβων" ο οποίος αντικαθιστά τους "μετριοπαθείς" ισλαμιστές" που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν πλέον με τους αρχηγούς ένοπλων ομάδων που ήδη πολεμούν κατά του ISIS.
 
Την περασμένη εβδομάδα οι αμερικανικές δυνάμεις σε μια επιχείρηση διάσωσης στο Ιράκ μαζί με τις κουρδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τους ομήρους που κρατούσε το ISIS. Το Πεντάγωνο αμέσως μετά το επιτυχές αποτέλεσμα της επιχείρησης είπε ότι η αποστολή " δείχνει την συνεχιζόμενη συμβουλευτική και βοηθητική δύναμη που παρέχουμε".
 
Αλλά ο ΥΠ.ΑΜ των ΗΠΑ, Α.Κάρτερ, δήλωσε πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα αναπτυχθούν μόνο στο Ιράκ για να αντιμετωπίσουν το ISIS αλλά και στη Συρία!
 
"Δεν θα υποχωρίσουμε από το να υποστηρίζουμε ικανούς συνεργάτες σε επιθέσεις εναντίον του ISIS ή να διεξάγουμε τέτοιες άμεσες αποστολές από αέρος ή χερσαίες" τόνισε.
 
Σχετικά με την επιχείρηση διάσωσης ο Κάρτερ είπε ότι ο Joshua Wheeler, ένας αμερικανός κομάντο "σκοτώθηκε στη μάχη" εναντίον του ISIS.
 
Αμέσως, ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι το Κρεμλίνο περιμένει να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια της Ουάσινγκτον, να ξεκαθαρίσει τη στάση της.
 
Είναι προφανές ότι τα "γεράκια" στις ΗΠΑ πιέζουν για μια πιο επιθετική στάση στη Συρία μετά και την ντροπιαστική αποτυχία της κυβέρνησης Ομπάμα να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει την "μετριοπαθείς" αντιπολίτευση.
 
"Oι συνέπειες των αμερικανικών χερσαίων επιχειρήσεων στη Συρία θα είναι απρόβλεπτες" είπε ο επικεφαλής της επιτροπής των ξένων υποθέσεων Κonstantin Kosachev στο RT.
 
"Υπάρχει πληροφοριακός πόλεμος και οι διαδώσεις ότι χτυπήσαμε πολίτες είναι απολύτως ψευδείς" είπε ο Kosachev και κάλεσε όλα τα έθνη να ενωθούν με τον συνασπισμό υπό τη Ρωσία εναντίον του ISIS στη Συρία που η Μόσχα διεξάγει "με΄σα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου".
 
"Δεν έχουμε καμία πρόθεση να ενωθούμε με κανέναν άλλον συνασπισμό για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτοί λειτουργούν εκτός πλαισίο διεθνούς δικαίου" πρόσθεσε.
 
"Ο συνασπισμός υπό των ΗΠΑ που επιχειρεί εναντίον του ISIS στη Συρία ενώ μελλοντικά αμερικανικά χερσαία στρατεύματα σε Ιράκ και Συρία θα παραβιάσουν περαιτέρω τους διεθνείς κανόνες'.
 
"Οποιεσδήποτε επιχειρήσεις εναέριες ή χερσαίες στη Συρία από αμερικανικές δυνάμεις θα είναι παράνομες είπε ο Kosachev στο RT, λέγοντας πως η Ουάσινγκτον δεν έχει λάβει πρόταση από την Δαμασκό να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε μια κυρίαρχη χώρα".
 
"Θα παγιδευτούν, θα αναμειχθούν σε μια σύγκρουση και οι συνέπειες θα είναι απολύτως απρόβλεπτες" είπε ο Kosachev και πρόσθεσε ότι επιπρόσθετε αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία θα είναι ένα "μεγάλο λάθος"!
 
"Η Βαγδάτη δεν ζήτησε και δεν χρειάζεται τις ΗΠΑ να διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον του ISIS στο Ιράκ" είπε ο πρωθυπουργός Haider Abadi's.
 
"Αυτή είναι μια ιρακινή υπόθεση και η κυβέρνηση δεν ζήτησε την βοήθεια του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας να αναμιχθεί σε άμεσες επιχειρήσεις" είπε ο Saad Hadithi στο NBC News, προσθέτωντας ότι η Βαγδάτη έχει "αρκετούς στρατιώτες στο έδαφος"!
 
Ο Hadithi είπε ότι "οι ΗΠΑ πρέπει να συντονίσουν μέσω της Βαγδάτης την οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα στη χώρα συμπεριλαμβανομένου και των αεροπορικών επιδρομών που ο συνασπισμός υπό των ΗΠΑ διεξάγει εναντίον του ISIS στη χώρα'!
 
Στην ουσία αυτό που έκανε το Ιράκ ήταν να ρίξει "πόρτα" στις ΗΠΑ αφού ο συντονισμός μέσω της Βαγδάτης είναι συντονισμός μέσω του επιχειρησιακού κέντρου των "4+1" που έχουν συστήσει Ρωσία-Ιράκ-Ιράν-Συρία και Χεζμπολάχ!
 
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της πανωλεθρίας των ΗΠΑ, ο David Cohen, αναπληρωτής διευθυντής της CIA, επισκέφτηκε τη Βηρυττό.
 
Στην επίσκεψη-αστρπή που έκανε συνάντησε τον Λιβανέζο υπουργό Εσωτερικών, Nouhad al-Mashnouq, τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Λιβάνου, Abbas Ibrahim, και τον αρχηγό των γενικών επιτελείων, Jean Kahwaji, για να συζητήσει την αντιμετώπιση των ριζοσπαστικών τρομοκρατικών ομάδων ενώ συζήτησε και τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας στον τομέα της ασφάλειας και των υπηρεσιών πληροφοριών...
- See more at: http://www.defencenet.gr/defence/20151028/defencenet/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1#sthash.z2gy5oZH.dpuf

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails