Monday, November 30, 2015

Στέλιος Ράμφος: «Η Αριστερά παντού ερείπια, διαφθορά και αδικία»!...

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα όσα δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εβδομαδιαία free press εφημερίδα της Αθήνας, ο διανοούμενος Στέλιος Ράμφος. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην Αριστερά, ως κοσμοθεωρία και πολιτική εξουσία, τονίζοντας πως οπουδήποτε άσκησε εξουσία διέλυσε τα πάντα αφήνοντας πίσω της ερείπια, διαφθορά και αδικία. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η εξήγηση που δίνει για το φαινόμενο αυτό ο κ. Ράμφος, σύμφωνα με τον οποίο αυτό συμβαίνει διότι η Αριστερά δεν έχει αίσθηση των ανθρωπίνων αξιών! Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Στέλιος Ράμφος υπήρξε στέλεχος της ΕΔΑ, είχε λάβει μέρος στο Παρίσι στον «Μάη του ‘68», και τα τελευταία χρόνια το όνομα του συνδέθηκε με τον εκσυγχρονισμό και τον Σημίτη, ενώ παλαιοτέρα με το λεγόμενο κίνημα των «νεορθοδόξων». Συγκεκριμένα τα όσα δήλωσε ο κ Ράμφος στην Athens Voice είναι τα εξής:
H Αριστερά είχε τότε ηθικό πλεονέκτημα; Τώρα;

Είχε ηθικό πλεονέκτημα στο μέτρο που εμφανιζόταν ως φορέας της δικαιοσύνης επί της γης. Είχε την ατυχία δυστυχώς να γίνει εξουσία κι εκεί όλα κατέρρευσαν, διότι δεν έχουμε ποτέ και πουθενά Αριστερά η οποία να μην άφησε πίσω της ερείπια, διαφθορά, αδικία αφάνταστη.
Για ποιο λόγο;
Διότι η Αριστερά δεν έχει την αίσθηση των αξιών. Όλο της το κοσμοείδωλο είναι οικονομικοπολιτική αναγκαιότητα, δεν παίζουν ρόλο οι ψυχές και από τη στιγμή που δεν παίζουν ρόλο οι ψυχές όλα είναι χαμένα. Η κραυγή περί δικαιοσύνης στα πλαίσια της οποίας οι άνθρωποι είναι ίσοι και ίδιοι ταυτόχρονα, δίνει σε πρώτο στάδιο ανακούφιση, όμως αυτό το «ίδιοι και ίσοι» είναι εν τέλει καταστροφή απόλυτη. Το σωστό είναι ότι είμαστε ίσοι πολίτες αλλά διαφορετικοί άνθρωποι. Ευτυχώς, διότι αλλιώς θα ήμασταν εκεί που είναι όντως όλοι ίσοι και ίδιοι, στα νεκροταφεία!...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails