Friday, December 11, 2015

“Πλήγμα” στη φοροδιαφυγή: Επιβλήθηκε πρόστιμο 5000 ευρώ σε 79χρονη επειδή πούλησε 2 κιλά καρότα χωρίς απόδειξη!

“Πλήγμα” στη φοροδιαφυγή: Επιβλήθηκε πρόστιμο 5000 ευρώ σε 79χρονη επειδή πούλησε 2 κιλά καρότα χωρίς απόδειξη!
Πόσο πιο χαμηλά; Μετά τη σύλληψη του 92χρονου που πωλούσε κάστανα και δεν είχε ταμειακή μηχανή ο φοροελεγκτικός μηχανισμός του κράτους έβγαλε άλλο ένα μεγάλο... λαβράκι. Πρόκειται για μία γιαγιά αυτή τη φορά, 79 χρονών, στα Τρίκαλα που τόλμησε να πάει να πουλήσει λίγα μάτσα μαϊντανό στη λαϊκή αγορά της πόλης για να μπορέσει στη συνέχεια να αγοράσει το ψωμί και τα φάρμακα της.

Την “τσίμπησαν” οι “ράμπο” του ελεγκτικού μηχανισμού της περιοχής των Τρικάλων, της κατέσχεσαν την υπόλοιπη πραμάτεια, μερικά ακόμη μάτσα λαχανικών και της έστειλαν ένα πρόστιμο 5.000 ευρώ. Μάλιστα το πρόστιμο βεβαιώθηκε αμέσως και η γιαγιά πρέπει να μεταβεί στη ΔΟΥ για την πληρωμή του προστίμου ή για τη ρύθμιση του.
Κι όλα αυτά, όπως είπαμε γιατί επιχείρησε να πουλήσει 7 κιλά σπανάκι, 5 μάτσα παντζάρια, 7 μάτσα μαϊντανό, 2 κιλά καρότα, 8 μπρόκολα, 7 ματσάκια σέσκουλα, 3 λάχανα και 5 κιλά αντίδια που μάζεψε από τον κήπο της για να βγάλει τα προς το ζην.
Ορίστε και το πειστήριο του... εγκλήματος: 
Την ίδια ώρα τα μεγαλολαμόγια που έδιναν θαλασσοδάνεια στα κόμματα, οι αντίστοιχοι ταμίες των κομμάτων που εισέπρατταν "ενισχύσεις" από τη Siemens συνεχίζουν να κυκλοφορούν ατιμώρητοι! Το ίδιο ατιμώρητοι είναι και οι μεγαλοκαναλάρχες με τα εκατομμύρια των οφειλών σε δάνεια, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/plhgma-sth-forodiafugh-epiblhthhke-prostimo-5000-eurw-se-79chronh-epeidh-po#ixzz3u1rwfp4M

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails