Sunday, December 6, 2015

Ρώσοι πεζοναύτες οδηγούν την επίθεση του συριακού Στρατού για την ανακατάληψη της ελληνιστικής Παλμύρας


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ρώσοι πεζοναύτες εντάχθηκαν στις μονάδες του συριακού Στρατού οι οποίες συγκεντρώνονται 4 χλμ. έξω από την αρχαία ελληνιστική πόλη της Παλμύρας λίγο πριν την αναμενόμενη τελική έφοδο, προς ανακατάληψή της και διεξάγουν επιθετικές αναγνωρίσεις.
 
Πρόκειται για έναν λόχο Ρώσων πεζοναυτών οι οποίοι έχουν αναλάβει την οργάνωση της τελικής επίθεσης κατά των τζιχαντιστών του ISIS που έχουν περικυκλωθεί εντός της αρχαίας πόλης.
 
Η κίνηση του συριακού Στρατού έρχεται λίγες ημέρες μετά την οριστική ανακατάληψη της Χομς, στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας καθώς οι εναπομείναντες 600 ισλαμιστές αντάρτες δέχθηκαν να καταθέσουν τα όπλα τους, καθώς η κατάστασή τους είχε γίνει απελπιστική.
 
Με τα νώτα του πλέον εξασφαλισμένα ο συριακός Στρατός στρέφεται προς την στρατηγική Παλμύρα η οποία είναι το σταυροδρόμι όλων των οδών που ενώνουν όλες τις συριακές επικράτειες.
 
Πίσω από την Παλμύρα απλώνεται η αχανής συριακή έρημος, στην οποία οι ισλμαιστές του ISIS δεν μπορούν να καλυφθούν πουθενά και επι της ουσίας ανοίγει ο δρόμος για την Ράκκα και την συροιρακινή μεθόριο.
 
H 67η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και η 18η Τεθωρακισμένη Μεραρχία του συριακού Στρατού έχουν λάβει θέσεις σε απόσταση αναπνοής για να εφορμήσουν κατά της τελευταίας περιοχής της επαρχίας Χομς που ακόμα τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών, αλλά η συριακή κυβέρνηση και η Μόσχα θέλουν αυτό να γίνει με τις λιγότερες δυνατές ζημιές στα εναπομείναντα αρχαία μνημεία.
 
Ήδη υπό τις οδηγίες των Ρώσων πεζοναυτών οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην ανατολική ύπαιθρο της Παλμύρας στο Al-Bayarat για να επιτύχουν την αποκοπή τους από δυνάμεις του ΙSIS που θα ενίσχυαν τους ισλαμιστές στην αρχαία πόλη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ισλαμιστές έχουν οχυρωθεί μέσα στα μνημεία γνωρίζοντας ότι εκεί έχουν μεγαλύτερη προστασία καθώς Ρώσοι και Σύροι δεν θέλουν να πάθουν άλλες καταστροφές.
 
Ο συριακός Στρατός συνέχισε την προέλασή του ανατολικά της πόλης και κατέλαβε την οχυρή τοποθεσία Marhatten μετά από οκτώ ώρες σκληρής μάχης στην συριακή έρημο.
 
Ρωσικά άρματα μάχης Τ-90 διεξάγουν ασκήσεις από κοινού με τις συριακές δυνάμεις στην Λατάκεια εν αναμονή της απευθείας επίθεσης κατά της πόλεως Ιντλίμπ η οποία ελέγχεται από Τουρκμένους ισλαμιστές, και δυνάμεις της Αλ Νούσρα που χρηματοδοτούνται και εφοδιάζονται από την Τουρκία. Η πόλη Ιντλίμπ έιναι κομβικής σημασίας καθώς η κατάληψή της "σφραγίζει" οριστικά τα τουρκοσυριακά σύνορα.
 
 
 - See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151206/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CE%BB%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%81%CF%8E%CF%83%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D#sthash.5cxIVnSF.dpuf

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails