Friday, January 15, 2016

Η πλύση εγκεφάλου του Ισλάμ οδήγησε 15χρονο να κόψει από μόνος του το χέρι του

Πακιστανός έφηβος έκοψε ηθελημένα το χέρι του για να εξιλεωθεί, καθώς πίστευε ότι είχε διαπράξει βλασφημία μέσα σε ένα τέμενος.
Το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον 15χρονο έγινε πριν από μερικές ημέρες σε ένα χωριό που απέχει 125 χιλιόμετρα από τη Λαχόρη, την πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, τον Ναουσέρ Άχμεντ.

Το παιδί είχε πάει σε ένα τζαμί, σε μια συγκέντρωση για να τιμηθεί ο προφήτης Μωάμεθ. Ο ιμάμης στο κήρυγμά του είπε στους πιστούς ότι αυτοί που αγαπούν τον προφήτη θα πρέπει πάντα να προσεύχονται και ρώτησε τους συμμετέχοντες ποιος από αυτούς είχε σταματήσει να το κάνει.
Ο 15χρονος σήκωσε κατά λάθος το χέρι του, επειδή δεν κατάλαβε καλά την ερώτηση, και αμέσως το πλήθος τον κατηγόρησε για βλασφημία.
Αφού επέστρεψε στο σπίτι του, ο έφηβος έκοψε το χέρι που είχε σηκώσει στη συγκέντρωση, το έβαλε σε ένα πιάτο και ξαναπήγε στο τζαμί για να το δείξει στον ιμάμη.
Ο Άχμεντ είπε ότι είδε ένα βίντεο στο οποίο κάτοικοι του χωριού επευφημούν το νεαρό αγόρι και οι γονείς του δηλώνουν υπερήφανοι για τον γιο τους.
Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν διεξάγεται καμία έρευνα για το περιστατικό, αφού δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία για το θέμα.
Η κατηγορία της βλασφημίας στο Πακιστάν είναι πολύ σοβαρή και συχνά προκαλεί βίαια επεισόδια ή ακόμη και το λιντσάρισμα των «υπόπτων».
Μέσω του «πολυπολιτσμού» και της εισβολής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών τέτοιες λογικές θα γίνουν μέρος του ελληνικού και ευρωπαϊκού… πολιτισμού.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails