Thursday, January 7, 2016

Η κυβέρνηση ανοίγει "μέτωπο" με την Εκκλησία ευνοώντας τη ΝΤΠ - Του συμφώνου συμβίωσης ακολουθούν θρησκευτικά και καύση νεκρών

Η κυβέρνηση φαίνεται πώς ανοίγει μέτωπο και με την Εκκλησία προκαλώντας νέες αντιδράσεις στους πολίτες τη στιγμή μάλιστα που επιχειρεί με μία ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει σκληρά μέτρα, έχοντας απέναντι της όλη την αντιπολίτευση. Μετά το σύμφωνο συμβίωσης, που είχε ως συνέπεια να μην παραστεί ο Αλέξης Τσίπρας χθες στον Πειραιά για τα Θεοφάνια, έρχεται το θέμα των θρησκευτικών και η καύση των νεκρών. Θέματα που είναι “κόκκινο πανί” για την Εκκλησία.

Ξεκινώντας από την εορτή των Θεοφανίων, φάνηκε πως μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας έχει δημιουργηθεί πλέον ένα ρήγμα που δύσκολα μπορεί να κλείσει αν από το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίσουν στην ίδια πορεία που κανείς πραγματικά δεν ξέρει από που εδράζεται και κάνει πολλούς να πιστεύουν πώς έχει “ανοίξει” η πόρτα στη Νέα Τάξη Πραγμάτων σε βάρος της Ελλάδας και των πολιτών της.
Το παράδειγμα των ταυτοτήτων είναι ενδεικτικό αλλά όπως φαίνεται όχι το μόνο. Η κυβέρνηση πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης γνωρίζοντας εκ των προτέρων πώς η Εκκλησία και όχι μόνο είναι κάθετα αντίθετη. Πολλοί Ιεράρχες επέκριναν σφόδρα την κυβέρνηση και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος έβαλε και κατά του πρωθυπουργού.
Η κόντρα μάλιστα αυτή, έστειλε τον πρωθυπουργό στη Δεξαμενή του Κολωνακίου για τα Θεοφάνια και την ΕΡΤ να μην μεταδίδει την καθιερωμένη τελετή στον Πειραιά που έγινε από τον κ. Σεραφείμ. Εκεί όπου πέρσι ο κ. Τσίπρας απελευθέρωνε λευκά περιστέρια φέτος δεν θέλησε να πάει αλλά επέλεξε το Κολωνάκι να στείλει το μήνυμα του ανήμερα μεγάλης εορτής για την Ορθοδοξία.
Πολλοί είναι πιστεύουν ότι πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες κόντρες μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας και το ρήγμα αντί να κλείσει πιθανόν να εξελιχθεί σε χάσμα. Στις 12 Ιανουαρίου η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει για το θέμα των θρησκευτικών, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προωθεί αλλαγές που καθόλου δεν αρέσουν στην Εκκλησία, αλλά στους πολίτες.
Επιχειρεί να καταργήσει τα θρησκευτικά μέσω της πλαγίας οδού που είναι η δήθεν μη διδασκαλία σε όσους το επιθυμούν με την συναίνεση των γονέων και της μετατροπής του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία. Όσο και να ψάλλει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης το “ψάλσιμο” δεν θα το αποφύγει από τους Ιεράρχες ασκώντας την πολιτική αυτή μαζί με την υφιστάμενη του Σία Αναγνωστοπούλου.
Μετά λοιπόν το σύμφωνο συμβίωσης, τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών και βεβαίως το άνοιγμα του θέματος της καύσης των νεκρών με πρώτους τους Δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να κινούν αυτή τη διαδικασία είναι βέβαιο ότι η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας είναι αναπόφευκτη.
Οι δύο Δήμαρχοι, οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την αναζήτηση χώρων εντός των πόλεων τους προκειμένου να φτιάξουν αποτεφρωτήρια νεκρών, ακολουθώντας μια ακόμη φορά ξενόφερτες αντιλήψεις, κόντρα στην Ορθοδοξία και προχωρώντας σε μία πράξη την οποία η Εκκλησία θεωρεί “casus belli”.
Οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης είναι γνωστοί από τη στάση τους στις... δωρεές του εμπόρου ψυχών, όπως έχει χαρακτηρισθεί Τζόρτζ Σόρος, αλλά και στο θέμα των τζαμιών και των λαθρομεταναστών. Η κυβέρνηση ταυτίζεται λοιπόν απόλυτα μαζί τους τώρα, με τους πολίτες να βλέπουν πώς οι κινήσεις της εξυπηρετούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Αφού κατάφερε η ΝΤΠ να φακελώσει όλους τους Έλληνες με αφορμή τα capital controls, να ολοκληρώσει το έργο της με την προωθούμενη χορήγηση νέων ταυτοτήτων την οποία εκβίασε δήθεν με την επαναφορά της βίζας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, τώρα, σε συνέχεια της αλλοίωσης του πληθυσμού με τους λαθρομετανάστες που φτάνουν “καραβιές” στην Ελλάδα θέλει να φτιάξει τζαμιά και να προωθήσει την καύση των νεκρών.
Με λίγα λόγια να προωθήσει την αποχριστιανοποίηση του ελληνικού πληθυσμού. Και σε αυτό, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση προσφέρει χείρα βοηθείας. 
 -

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails