Sunday, January 24, 2016

ΤΟ PEGIDA ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ... ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ 14 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


Αντιισλαμικές διαδηλώσεις θα οργανωθούν στις 6 Φεβρουαρίου, σε 14 ευρωπαϊκές χώρες με πρωτοβουλία του γερμανικού, ξενοφοβικού κινήματος Pegida, όπως ανακοίνωσε απόψε η εκπρόσωπός του, Τατιάνα Φέστερλινγκ, μετά από μια συνάντηση εκπροσώπων πολλών ομάδων με παρόμοιες απόψεις στο Ροζτόκι, κοντά στην Πράγα. 

Διαδηλώσεις θα γίνουν κυρίως στη Γερμανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ελβετία, είπε η εκπρόσωπος.



"Ο αγώνας κατά του εξισλαμισμού της Ευρώπης είναι ο κοινός μας στόχος", ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη λήξη της συνάντησης.

"Η κατάσταση στην Εσθονία δεν είναι τόσο κρίσιμη όπως στη Γερμανία όμως, στη συνεργασία μας με τους Φινλανδούς φίλους μας αντιληφθήκαμε ότι η προστασία της Ευρώπης είναι ένα κοινό καθήκον μας", είπε από την πλευρά της η Μαρία Καλιούστε, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Εσθονίας.

Τη συνάντηση του Ροζτόκι οργάνωσε το τσεχικό, αντιευρωπαϊκό και ξενοφοβικό "Μπλοκ κατά του Ισλάμ".

"Η ανόητη και αυτοκτονική πολιτική των ευρωπαϊκών ελίτ οδήγησε σε κάτι που οι Βρυξέλλες πιθανότητα δεν ήθελαν ποτέ: σε μια πραγματική φιλία και συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών", είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής αυτής της οργάνωσης, Μάρτιν Κόνβιτσκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails