Thursday, March 17, 2016

ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ


kke

Αλλαγή του κώδικα ποινικής δικονομίας προωθούν Βούλγαροι βουλευτές, με επικεφαλής τον Μετόντι Αντρέεφ ζητώντας να γίνει ποινικό αδίκημα η προπαγάνδιση της εγκληματικής κομμουνιστικής ιδεολογίας και να τιμωρείται με τρία χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 3 έως 5 χιλιάδων λέβα.  

Σύμφωνα με το κείμενο, «η  προώθηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας  είναι ποινικό αδίκημα  από το 2008 με τη Διακήρυξη της Πράγας και το 2009 δηλώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι εξισώνεται με τον Εθνικοσοσιαλισμό. Ο κομμουνισμός αναγνωρίζεται, επίσης, ως εγκληματικό καθεστώς.
Η ομάδα των βουλευτών που έχει πάρει τη σχετική πρωτοβουλία, διευκρίνισε ότι «δεν θα φυλακίζονται, άμεσα, όσοι έχουν τατουάζ με το σφυροδρέπανο, εκτός εάν καμαρώνουν και κηρύττουν την κομμουνιστική ιδεολογία. Το σχέδιο νόμου στοχεύει στη μη διάδοση της αντι-δημοκρατικής αυτής ιδεολογίας».
Σύμφωνα με τον Αντρέεφ «πρέπει να τελειώνουμε με τον κομμουνισμό. Οι Βούλγαροι να φορούν μπλουζάκια με εθνικούς ήρωες της Βουλγαρίας και όχι με τον Γκεόργκι Ντιμιτρόφ και τον Στάλιν,  που ήταν δολοφόνοι των λαών».
Κι αν η πρόταση γίνει δεκτή από την πλειοψηφία των Βουλγάρων βουλευτών, θα περιμένουμε να δούμε αν θα πάνε κατά κει οι… ατρόμητοι κουκουέδες να… κηρύξουνε Μαρξ, Λένιν και Στάλιν, γιατί εδώ –που έχουνε τις πλάτες του κράτους και των ΜΜΕ- μας κάνουνε τους… λιονταρήδες!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails