Wednesday, June 29, 2016

Τα μαύρα ταμεία της Αυγής. Εταιρία στην Κύπρο έχει το 2,93% των μετοχών της εφημερίδας.


k7
Επεισοδιακά άρχισε η διαδικασία εξέτασης μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Κατά την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξαν ότι στο μετοχολόγιο της εφημερίδας «η Αυγή» υπάρχει οφ-σόρ εταιρεία με έδρα την Κύπρο η οποία διατηρεί το 2,93% των μετοχών της εφημερίδας.
Από εκεί και πέρα τα βέλη της Νέας Δημοκρατίας στράφηκαν και προς τον ΣΥΡΙΖΑ με τους «γαλάζιους» βουλευτές να ερωτούν τον κ. Φραγκιαδάκη αν έχει υπάρξει προηγούμενο πολιτικού αρχηγού ή κόμματος να ζητάει ειδική μεταχείριση όπως είχε αποκαλυφθεί ότι έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με επιστολή του.
Τα αίματα άναψαν και λίγη ώρα αργότερα όταν η «γαλάζια» πτέρυγα έκανε λόγο για σειρά επιστολών του κ. Τσίπρα στην Εθνική στις οποίες υποστήριζε ότι σύντομα θα περιερχόταν στην ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ ένα ακίνητο, το οποίο η Κουμουνδούρου δεσμευόταν πως ούτε θα υποθηκεύσει ούτε θα πουλήσει σε κάποιον άλλον πλην της ΕΤΕ.
Στοιχεία για τον δανεισμό των ΜΜΕ έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας επικαλούμενος στοιχεία που έχουν φτάσει στις επιτροπές από τις τράπεζες: Σύμφωνα με αυτά  το 88% των δανείων που έχει λάβει ο «Πήγασος» είναι ακάλυπτα,  70% είναι το ποσοστό για τον «ΔΟΛ» και  82% για το «ΣΤΑΡ».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails