Sunday, June 12, 2016

Δεν αναγνωρίζουν στον λαό τη δυνατότητα να έχει άποψη για το Σύνταγμά του!


Μόλις ακούστηκε η λέξη δημοψήφισμα για το Σύνταγμα συνταράχθηκε ολόκληρο το ολιγαρχικό καθεστώς. Όλα τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών άρχισαν από χθες να κελαηδούν εμφανώς εκνευρισμένα.
Και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να ξεφύγει η αποκλειστική αρμοδιότητα του Συντάγματος από τα χέρια του κλειστού ολιγαρχικού καθεστώτος και να περάσει στο λαό, έστω και με την έννοια της εκ των υστέρων έγκρισης, προκαλεί οργή και θυμό στα σαλόνια της ολιγαρχίας.

Ολόκληρο το καθεστώς οχυρώθηκε σκληρά πίσω από το γράμμα του Συντάγματος, που αποκλείει το λαό. Ενός Συντάγματος που το ίδιο το καθεστώς έφτιαξε και το ίδιο το καθεστώς κουρέλιασε για να προστατευτούν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων τοκογλύφων. 
Δεν αναγνωρίζει στο λαό τη δυνατότητα να έχει άποψη για το Σύνταγμά του και κατηγορεί όποιον θέλει να βάλει το λαό στο συνταγματικό παιχνίδι ως παράνομο που επιδιώκει την κατάλυση του Συντάγματος.
Και μόνο αυτή η αντίδραση του καθεστώτος, θα πρέπει να προβληματίσει κάθε πολίτη.
Δεν αναγνωρίζουν στον λαό τη δυνατότητα να έχει άποψη για το Σύνταγμά του! - Εικόνα1
Δεν αναγνωρίζουν στον λαό τη δυνατότητα να έχει άποψη για το Σύνταγμά του! - Εικόνα2
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ
Επειδή ακούμε συνεχώς τη φράση «συνταγματικός νομοθέτης» και επειδή ο κόσμος δεν ξέρει ποιος είναι αυτός, θα πρέπει λοιπόν να μάθει ότι τρεις είναι οι βασικοί συνταγματικοί νομοθέτες της μεταπολιτευτικής περιόδου:
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής Ο Ανδρέας Παπανδρέου  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όταν λοιπόν ακούμε για συνταγματικό νομοθέτη, αυτούς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και να κρίνουμε ανάλογα, αν θα πρέπει να αλλάξουμε ή να μην αλλάξουμε τη βούλησή τους..
Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ
Ο κ. Τσίπρας όρισε σήμερα τον κ. Κατρούγκαλο υπεύθυνο για τη σύνταξη της πρότασης συνταγματικής αναθεώρησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου 2016.
Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι:
«Αυτόν τον οδικό χάρτη συζητήσαμε με τον κ. Κουρουμπλή και τον πρωθυπουργό, για ένα Σύνταγμα πολιτών. Αυτό είναι το νόημα της συζήτησης που θα ξεκινήσει από κάτω, από την κοινωνία, και όχι απλώς μιας συζήτησης των πολιτικών που θα εισάγει νέες μορφές άμεσης δημοκρατίας στο πολιτικό σύστημα και θα ανατάξει το τελευταίο». Εμείς ως πολίτες τι θα κάνουμε;
ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Άκουγα σήμερα σε κάποιο ΜΜΕ να λέγεται ότι ο κόσμος έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί από το Σύνταγμα, ότι ο κόσμος θέλει πρώτα κάποιος να του λύσει τα προβλήματά του και μετά να ασχοληθούμε με το Σύνταγμα. Ότι κανέναν δεν ενδιαφέρει το Σύνταγμα κ.λ.π. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails