Sunday, September 4, 2016

ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑΛ ΜΠΙΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΣΕ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ...!! ΜΕ ΚΡΥΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ...!!!


twertgertgr

Με μία «νομοτεχνική βελτίωση» μόλις 25 γραμμών, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πέρασε κυριολεκτικά… νύχτα διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως Εργαστηριακό Προσωπικό (Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) και αφορά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Οπως καταγγέλλει ο βουλευτής – τομεάρχης Παιδείας του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, η εν λόγω «νομοτεχνική βελτίωση» πέρασε ενσωματωμένη σε άσχετο άρθρο ήδη κατατεθείσας τροπολογίας στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και διαπολιτισμική εκπαίδευση» που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η «βελτίωση» Φίλη πέρασε με «πονηρό τρόπο», ενώ είχε «αποκρουστεί» τον περασμένο Μάιο, οπότε και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε κατηγορηθεί για κατάθεση «φωτογραφικής διάταξης» υπέρ της Περιστέρας Μπαζιάνα.

«Μάλιστα, τότε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Αναγνωστοπούλου είχε συμφωνήσει και απέσυρε τη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία θα ανέτρεπε πλήρως τον προγραμματισμό των πανεπιστημίων. Ενα θέμα που ασφαλώς χρειάζεται διάλογο και συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, και όχι να περνάει “εν κρυπτώ και παραβύστω”’» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς. Ο ίδιος κατηγορεί τον κ. Φίλη ότι την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής περιέγραψε παραπλανητικά το περιεχόμενο της νομοτεχνικής βελτίωσης στην Ολομέλεια.

Η ρύθμιση

«Η δεύτερη (σ.σ.: νομοτεχνική) αφορά τη γνωστή ρύθμιση -μπήκε σε παλαιότερες συνεδριάσεις το θέμα- για τους καθηγητές, τους υπηρετούντες λέκτορες των ΑΕΙ και τους καθηγητές εφαρμογών των ΤΕΙ, δηλαδή το θέμα των ΕΔΙΠ, όπου δίνουμε μια λύση» ανέφερε ο υπουργός, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής.

«Είτε δεν ήξερε τι περιείχε είτε ήξερε και σκοπίμως το έκρυψε. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ούτε καν συνεννοήθηκε με την κυρία Αναγνωστοπούλου, προκειμένου, ως καθ’ ύλην αρμόδια, να εξηγήσει τη “νομοτεχνική βελτίωση”, όπως είχε κάνει τον Μάιο.

Επιπλέον, κατά περίεργη σύμπτωση, η συγκεκριμένη “νομοτεχνική βελτίωση” δεν έφτασε ποτέ στον χώρο από όπου τις προμηθεύονται οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών» σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς, σχολιάζοντας την τοποθέτηση Φίλη.

Πηγή: «Δημοκρατία»
loading...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails