Sunday, October 16, 2016

Εγκληματική οργάνωση Νέα Δημοκρατία: Δις ισόβια σε στέλεχος της ΝΔ για υπεξαίρεση 1,4 εκατ. ευρώ σε δημοτική επιχείρηση του Δήμου Ξάνθης

Εγκληματική οργάνωση Νέα Δημοκρατία: Δις ισόβια σε στέλεχος της ΝΔ για υπεξαίρεση 1,4 εκατ. ευρώ σε δημοτική επιχείρηση του Δήμου Ξάνθης
Δις ισόβια επιβλήθηκαν στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΠΑΞ (Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης) και γνωστό πολιτικό παράγοντα της ΝΔ στην περιοχή, Θεολόγο Καλαϊτζή.

X
by tom
Ο 54χρονος Θεολόγος Καλαϊτζής υπήρξε δικηγόρος του οποίου όμως αφαιρέθηκε πριν από κάποια χρόνια η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον δικηγορικό σύλλογο Ξάνθης, όταν ενεπλάκη σε υπόθεση πλαστογραφίας.
Ο ίδιος υπήρξε από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη τη ΝΔ στην Ξάνθη. Υπήρξε μέλος της Ν.Δ. από το 1977, ήταν επίσης πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης και μάλιστα από το 2004 διετέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης και μέλος της Κεντρικής Επιτρολής της ΝΔ, ενώ το 2009 τάχθηκε στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη.
Από το 1987 μέχρι το 2010 εκλεγόταν συνεχώς δημοτικός σύμβουλος με τις παρατάξεις που στήριζε η Ν.Δ. στον δήμο Ξάνθης. Κατά την περίοδο 1987-1990 εξελέγη αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και το 2003-2004 ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Η εμπλοκή του με την ΕΠΑΞ και η τοποθέτησή του στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου υπήρξε και ο τελευταίος σταθμός της πολιτικής διαδρομής του Θεολόγου Καλαϊτζή.
Το δικαστήριο δέχθηκε την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα χωρίς κανένα ελαφρυντικό και έκρινε ένοχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΠΑΞ για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ποσού, που σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται βεβαίως για μία μόνο υπόθεση σε μία σειρά δικογραφιών διαφθοράς που αφορούν τη ΝΔ. Θα προβεί, άραγε, κάποιος Εισαγγελέας στην απολύτως λογική ένωση των δικογραφιών, αλλά και στην έρευνα σχετικά με το πόσα από αυτά τα χρήματα εν τέλει κατέληξαν στα κομματικά ταμεία της ΝΔ, ώστε η υπόθεση να πάρει την πρέπουσα τροπή και να οδηγήσει στην διερεύνηση της αλήθειας;


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/egklhmatikh-organwsh-nea-dhmokratia-dis-isobia-se-stelechos-ths-nd-gia-upej#ixzz4NHZSJOFq

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails