Tuesday, October 18, 2016

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ… ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΠΑΣ!


alexandros
Γράφει ο Νικόλαος Σκαντζός
Ο αντιρατσιστικός Νόμος 927/79 είχε ψηφιστεί εδώ και 30 χρόνια περίπου.
Στο χρονικό αυτό διάστημα των 30 ετών, η Πολιτεία δεν χρειάστηκε να τον εφαρμόσει, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, σε ορισμένες μάλιστα που είχαν και έντονο  Δημόσιο ενδιαφέρον, οι κατηγορούμενοι σε δεύτερο βαθμό, ενώπιον ανωτάτων δικαστηρίων αθωώθηκαν και οι αποφάσεις αυτές αποτελούν πλέον νομολογία της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Αυτό το γεγονός αποδεικνύει, ότι η Ελληνική κοινωνία, σε γενικές γραμμές, δεν διακατέχεται από ρατσιστικά σύνδρομα, όπότε δεν χρειάζεται να παρεμβαίνει και η Δικαιοσύνη.
Παρ’ όλα αυτά, ύστερα  από τόσα χρόνια, θεωρήθηκε αναγκαίο να ψηφιστεί έναςΝΕΟΣαντιρατσιστικός νόμος.
Ψηφίστηκε ο περιβόητος Ν.4285/2014 για να συμπληρώσει ( λέει) ή και να βελτιώσει ( δήθεν) τον προηγούμενο, παρ’ όλο που αυτός  δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί στα τόσα χρόνια που πέρασαν, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Κάποιοι μετά τη ψήφισή του, είχαν προειδοποιήσει:  ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ο νόμος αυτός, να οδηγήσει σε αυταρχική άσκηση της ποινικής εξουσίας από μέρους της Πολιτείας.
Κάποιοι άλλοι είχαν πεί ότι ο νόμος αυτός, από τη μία πλευρά προσβάλλει την ελευθερία της έκφρασης και από την άλλη… προβάλλει την ελευθεριότητα των ηθών.
Ότι ασκεί τρομοκρατία, που έχει στόχο να δυσκολέψει την πνευματική διαπαιδαγώγηση του λαού !
Και να που βγήκαν αληθινοί !
Και να, που στο πρόσωπο ενός εκπροσώπου της Εκκλησίας, στο πρόσωπο ενός ποιμένα και συγκεκριμένα στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Μαντινείας,  και Κυνουρίας Αλέξανδρου, βρήκαν τον  ‘ένοχο» για να ασκήσουν δίωξη !
Σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για ρατσιστικές ( δήθεν) δηλώσεις που έκανε, με αφορμή την ψήφιση του συμφώνου συμβιώσεως των ομοφυλοφίλων.
Ακούσαμε τον Μητροπολίτη να δηλώνει, ότι το θέμα της δίωξής του είναι συγχρόνως αστείο και σοβαρό.
Θα μας επιτρέψει ο σεβασμιότατος να διαφωνήσουμε μαζί του και να του πούμε, ότι η δίωξη ενός πνευματικού ταγού, για μας τους πιστούς και απλούς πολίτες, δεν είναι καθόλου αστείο.
ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟ !
Και είναι άκρως σοβαρό,  για τον λόγο ότι όταν το σύστημα στοχεύει έναν Μητροπολίτη, στην ουσία «πυροβολεί» τον απλό πολίτη.
Στοχεύει την κορυφή της πυραμίδας για να μείνει η βάση χωρίς ..κεφάλι !
Είναι σαν να λέει στον απλό πολίτη: «Κοίτα τι έπαθε ο Δεσπότης σου και σκέψου τι μπορείς να πάθεις εσύ ! «
Δεν γνωρίζουμεΑΝ η δίωξη του Μητροπολίτη Αλέξανδρου έγινε μετά από κάποια επώνυμη καταγγελία, ή αν έγινε αυτεπάγγελτα από τους υπηρέτες της Δικαοσύνης.
Άλλωστε, αυτό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία.
Εκείνο που έχει σημασία είναι, να μην αφήσουμε εμείς οι απλοί πολίτες να περάσει η τρομοκρατία, του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, να στηρίξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις τους διωκόμενους, δηλώνοντας παράλληλα, ρητά και κατηγορηματικά πρός κάθε κατεύθυνση ότι:
Μπορεί να ζούμε τη μνημονιακή κατοχή που μας έχει επιβληθεί, μπορεί να ζούμε με τους πάσης φύσεως εξοντωτικούς  φόρους και τα χαράτσια, μπορούμε ακόμη να ζήσουμε, με ψωμί κι’ ελιές !
Δεν μπορούμε όμως επ’ ουδενί, να ζήσουμε, χωρίς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.
Άλλωστε, σαν Έλληνες Πολίτες αλλά και σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, έχουμε το αναφαίρετο ιερό δικαίωμα και καθήκον, να επικαλεστούμε το  Ελληνικό Σύνταγμα (σχετικό κεφάλαιο: «επιβουλή της θρησκευτικής ειρήνης» και αρ.14 παρ. 1), που κατοχυρώνουν την ελευθερία της έκφρασης αλλά και την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και της λατρείας.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails