Wednesday, November 23, 2016

ΣΚΟΤΩΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ...!!! ΜΚΟ ΝΟΙΚΙΑΣΕ 2500 ΤΜ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΟΞΕΝΗΣΕΙ ΔΗΘΕΝ 20 ΠΑΙΔΙΑ...!!

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΦΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΠΟΛΟΟΔΟΜΙΑ...!!!
Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η συζήτηση, χθες βράδυ, στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά για τη δημιουργία από ΜΚΟ, δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε κτίριο, στο Ε΄Δημοτικό Διαμέρισμα.




Δεκάδες κάτοικοι που αντιδρούν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και αρκετοί εξ΄αυτών παρενέβαιναν, όταν οι απόψεις που διατυπώνονταν από δημοτικούς συμβούλους δεν συνέπιπταν με τις δικές τους .

Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, η ΜΚΟ PRAKSIS νοίκιασε ένα ιδιωτικό κτίριο που στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως σχολείο για να εγκαταστήσει τα προσφυγόπουλα.

Σε επικοινωνία που είχε με τους υπεύθυνους της ΜΚΟ ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τον διαβεβαίωσαν -όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο- ότι θα είναι μόνο είκοσι τα παιδιά. Ο κ. Μώραλης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας της δομής, τονίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.




Για τον λόγο αυτό, είπε, η Πολεοδομία του δήμου σταμάτησε τις εργασίες που είχαν ξεκινήσει στο κτίριο, επειδή δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια. Παράλληλα, σημείωσε, «είναι για εμένα αδιανόητο, σε μια πόλη που δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια από Έλληνες και ξένους για την προσπάθεια που κατέβαλε, προκειμένου να σιτίσει και να παρέχει μια σειρά κρίσιμων υπηρεσιών σε χιλιάδες ανθρώπους -που κακώς βέβαια παρέμειναν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο λιμάνι του Πειραιά- να υπάρχουν φωνές ενάντια στην στέγαση ανηλίκων ασυνόδευτων παιδιών».

Επεσήμανε δε ότι σε μια πόλη 200.000 κατοίκων, όπως ο Πειραιάς, «είναι βέβαιο ότι και μεγαλύτερος να ήταν ο αριθμός δεν θα ήταν ικανός να διαταράξει τη λειτουργία της και απλά θα επιβεβαίωνε για ακόμα μια φορά την φιλοξενία της».

Επίσης, κατήγγειλε όσους «επιχειρούν με τοποθετήσεις ή γραπτές αναφορές να κάνουν λόγο για hot spot ή δεν γνωρίζουν τι αυτό σημαίνει ή επιχειρούν να τρομάξουν τους κατοίκους για άλλους φυσικά λόγους και άλλες επιδιώξεις, λες και οι κάτοικοι δεν μπορούν να διακρίνουν το hοt spot από μια οργανωμένη φιλοξενία 20 ανήλικων παιδιών».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κάρλες, διερωτήθηκε γιατί η ΜΚΟ ενοικίασε ένα κτίριο 2.500 τμ εάν σκοπό έχει να φιλοξενήσει μόνο 20 παιδιά. Ακόμη επισήμανε τη γειτνίαση του χώρου με πολλά σχολεία και πρότεινε να μεταφερθεί σε κτίριο που έχει ο δήμος αλλού.
loading...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails