Saturday, December 24, 2016

Ποια Χριστούγεννα-Σε πρώτο πλάνο σε κεντρικές πλατείες σε Γερμανία-Ρωσία-ΗΠΑ και Βρετανία εορτάζεται η Χανουκά

Μαζί με τα Χριστούγεννα που εορτάζουν οι Χριστιανοί, ετοιμάζονται να εορτάσουν και   οι Εβραίοι την  δική τους εορτή της Χανουκά.
Μέχρι εδώ όλα ανεκτά . Το ζήτημα προκύπτει  όμως από την μεγαλειώδη φωταγώγηση των μεγαλυτέρων και πιο σημαντικών πλατειών της Ευρώπης με την εβραϊκή λυχνία,  παραμονή Χριστουγέννων όπως στην φωτογραφία στην πύλη του Βραδεβούργου, στην καρδιά μιας χριστιανικής χώρας .

Η εβραϊκή γιορτή του Χανουκά αρχίζει το βράδυ της 24ης του Δεκεμβρίου και διαρκεί για οκτώ ημέρες, και συνοδεύεται από φωταγώγηση μιας λυχνίας που την συμβολίζει .
Σύμφωνα με ισραηλινό άρθρο, η  οργάνωση Habant-Lubavitch, που ελέγχει όλα τα  εβραϊκά  κέντρα σε όλο τον κόσμο, σχεδιάζει να φωταγωγήσει δημόσια μεγάλες λυχνίες ή μενορά και να διεξάγει δημόσιες εκδηλώσεις για την Χανουκά σε εκατοντάδες πόλεις και κεντρικές πλατείες σε περισσότερες από 90 χώρες.
Μεταξύ αυτών,  τελετές για την εβραϊκή εορτή θα πραγματοποιηθούν  στην πλατεία της Επανάστασης στη Μόσχα, στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, στο Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι και στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, αλλά και σε πολλές περισσότερες  άλλες πρωτεύουσες του κόσμου.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails