Sunday, December 18, 2016

Τον τρόμο έζησαν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης: Εισβολή μουσουλμάνων σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης - Τα έσπασαν όλα! (εικόνες)

Nύχτα τρόμου έζησαν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης αφού η κεντρική αγοράδέχτηκε απανωτά κρούσματα διαρρήξεων που σημειώθηκαν τις νυχτερινές ώρες χθες από μετανάστες που έσπασαν τζαμαρία καταστήματος οπτικών στην Ερμού, προσπάθησαν να διαρρήξουν τα γραφεία της ΔΕΗ στο πάρκινγκ ενώ διέρρηξαν και δυο ταβέρνες στην περιοχή  της Επάνω Σκάλας κλέβοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές.

Η αστυνομική διεύθυνση Λέσβου δεν εχει κάνει επίσημη ανακοίνωση για τα περιστατικά, ενώ εχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που όπως αναφέρουν μαρτυρίες είναι αφρικανικής καταγωγής όπως αναφέρε το lesvosreport.gr.
Τα νέα περιστατικά έρχονται μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις διαρρήξεις που έχουν αναστατώσει την αγορά τις τελευταίες ημέρες.
Σημειώνεται ότι υπάρχουν μαρτυρίες για ηθελημένη απελευθέρωση Αφρικανών μεταναστών από καταυλισμούς προσφύγων στην Τουρκία και «τυχαία» εξαφάνιση της τουρκικής Ακτοφυλακής ώστε να περνάνε ανενόχλητοι στις ακτές των νησιών του Α.Αιγαίου
Σήμερα πάντως έλαβε χώρα ένα ακόμη επικίνδυνο περιστατικό με δράστες μετανάστες ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των επεισοδίων που συμβαίνουν καθημερινά στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο και έξω από αυτό. Μάλιστα, οι δυο αλλοδαποί πρωταγωνιστές του απείλησαν με μαχαίρι αστυνομικούς!
Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μυτιλήνης θεώρησαν ύποπτους έναν 44χρονο Σύρο  και έναν 18χρονο Ιρακινό και τους σταμάτησαν για να τους ελέγξουν. Όμως, εκείνοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τους και μάλιστα ο 44χρόνος έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε κρυμμένο στα ρούχα του και απείλησε με αυτό τους ένστολους!
 
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τους δυο μετανάστες για να τους βάλουν χειροπέδες και τα κατάφεραν παρόλο που προέβαλαν σθεναρή αντίσταση. Ο 44χρονος αφοπλίστηκε, το μαχαίρι κατασχέθηκε και οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά περίπτωση για απείθεια, απειλή, αντίσταση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.


Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας μετέβη σήμερα στα καταστήματα όπου σημειώθηκαν οι χθεσινοβραδινές διαρρήξεις και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails