Monday, January 30, 2017

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ ΑΚΟΥΤΕ;; Η ΑΚΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ...ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ 27 ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

Η Farkhunda Malikzada ήταν μια 27χρονη Αφγανη που λυντσαρίστηκε αδίκως μέχρι θανάτου από όχλο φανατικών ισλαμιστών στη Καμπούλ, στις 19 Μαρίου 2015.
Η γυναίκα κατηγορήθηκε αδίκως από έναν μουλά πως έκαψε το Κοράνι. Ο συγκεντρωμένος οχλος τη τράβηξε στο δρομο για να επιβάλει τη δικαιοσύνη. Αφού ξυλοκοπήθηκε και λιθοβολίθηκε μέχρι αναισθησίας, τοποθετήθηκε κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου και σύρθηκε για 100 μέτρα. Η αστυνομία προσπάθησε να επεμβει, αλλά μπροστά στην ασυγκράτητη ορμή του πλήθους,  υποχώρησε.
Το σώμα της κατόπιν οδηγήθηκε στη κοίτη ενός ρέματος όπου πυρπολήθηκε. Τα βουτηγμένα στο αίμα ρούχα της, δεν άναβαν και το πλήθος χρησιμοποίησε τα φουλάρια και τα καπέλα τους για να την κάψουν. Ανάμεσα στον όχλο, βρίσκονταν και πολλά παιδιά..
Ύστερα από αντιδράσεις εντός και εκτός της χώρας, οι αρχές προχωρήσαν σε 49 συλλήψεις. 8 άνδρες τιμωρήθηκαν με 16 έως 20 έτη φυλάκισης, ένας ανήλικος με 10 χρόνια και 11 αστυνομικοί με ένα έτος φυλάκιση, διότι δε κατάφεραν να προστατεύσουν την Farkhunda.
Στο σημείο της άδικης δολοφονίας της, χτίστηκε ένα μικρό μνημείο. Παρόλη τη διεθνή κατακραυγή όμως, τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, παραμένουν ουσιαστικά ανύπαρκτα.
Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφηκε καρε-καρε η δολοφονία της Farkhunda. Το περιεχόμενο είναι πολύ σκληρό.
ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails