Friday, April 28, 2017

Βρετανία : 78χρονος συνταξιούχους Ιερέας παντρεύτηκε τον 24χρονο σύντροφό του!

Στη Βρετανία, ένας συνταξιούχος εφημέριος, ο Philip Clements, παντρεύτηκε με τον επί δύο χρόνια σύντροφό του Florin Marin και παράλληλα υβρίζει την Εκκλησία που δεν επιτρέπει γάμους ομοφυλοφίλων.
Ο 78χρονος ιερέας σήμερα είναι συνταξιούχος και αποκάλυψε πως για όλη του τη ζωή αναγκαζόταν να κρύβει την πραγματική του ταυτότητα και πίστευε πως δεν θα παντρευτεί ποτέ, μέχρι που γνώρισε τον κατά 54 χρόνια νεότερό του Florin Marin, σε ένα site γνωριμιών.

Ο γάμος τους έγινε εχθές στο δημαρχείο του Ramsgate, στο Kent και εκτός από όρκους πίστης και αγάπης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν και επώνυμα, γράφει το mediafree.gr.
Είναι η πρώτη φορά που πρώην ιερέας της Αγγλικής εκκλησίας, παντρεύεται άτομο του ιδίου φύλου καθώς η Εκκλησία έχει εκδώσει οδηγία που αναγνωρίζει την αναγνωρισμένη με σύμφωνο συμβίωσης gay μελών της, αρκεί η σχέση τους να μην είναι σεξουαλική.
Ο Clements εξήγησε πως ελπίζει ότι η εκκλησία του θα αναγνωρίσει μελλοντικά αυτό το δικαίωμα στους ιερείς και τα μέλη της και θα αλλάξει τις διδαχές και τις θέσεις τις για τα άτομα της gay κοινότητας, που τώρα αναγκάζονται να κρύβονται όπως έκανε και εκείνος για όλη του τη ζωή.
«Νομίζω πως αρκετοί ιερείς έχουν συντρόφους, ή θέλουν να έχουν, αλλά αποτρέπονται από το να είναι ο εαυτός τους από τους κανόνες της εκκλησίας. Δεν κάνουν κακό, είναι καλοί Χριστιανοί. Αλλά δεν καταλαβαίνουν (η εκκλησία) αυτήν την πλευρά της ανθρώπινης φύσης».
Το ζευγάρι θα μετακομίσει μέσα στις επόμενες μέρες στη Ρουμανία, ελπίζοντας να ξεκινήσει ομαλά τον κοινό βίο, με μία γνωριμία του 78χρονου με τα πεθερικά και τους συγγενείς του 24χρονου Florin.

1 comment:

Anonymous said...

Άιντε και στα δικά μας...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails