Tuesday, April 25, 2017

90 ραβίνοι ζήτησαν με επιστολή στον Τραμπ να βομβαρδίσει τη Συρία



Την άμεση αντίδραση των ΗΠΑ με βομβαρδισμό στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Συριακής κυβέρνησης ζήτησαν με επιστολή τους στον Πρόεδρο Τραμπ 90 εβραίοι ραβίνοι μόλις μία μέρα μετά από την χημική επίθεση στο Ίντλιμπ, αντίδραση που τελικά όντως είδαμε να συμβαίνει τρείς ημέρες μετά με την εκτόξευση 59 πυραύλων Τόμαχοκ από την Αμερικανική κυβέρνηση.
Μεταξύ άλλων οι ραβίνοι στην επιστολή τους αναφέρουν:
”Αγαπητέ Πρόεδρε Τραμπ,

Σας γράφουμε με αγωνία λίγες ημέρες πριν από τις διακοπές του Πάσχα, όταν οι Εβραίοι ξέφυγαν από την καταπιεστική τυραννία του Φαραώ στην Αίγυπτο. Το καθεστώς Άσαντ στη Συρία φαίνεται να έχει πραγματοποιήσει μια επίθεση αερίου νεύρων εναντίον Σύριων πολιτών χθες…. Πιστεύουμε ότι μια ισχυρή αντίδραση από τις ΗΠΑ είναι απαραίτητη για τη διακοπή αυτών των εγκλημάτων πολέμου.
Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Reuven Rivlin αποκάλεσε την επίθεση μια «κηλίδα στην ανθρωπότητα», και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «ενώσει τις δυνάμεις της για να θέσει τέλος σε αυτή την δολοφονική τρέλα και να βεβαιωθεί ότι αυτά τα είδη των εικόνων δεν πρόκειται ποτέ ξανά να ιδωθούν οπουδήποτε στον κόσμο» και κάλεσε τους «ηγέτες του κόσμου και τους επικεφαλής των παγκόσμιων δυνάμεων να δράσουν τώρα και να σταματήσουν την εγκληματική δολοφονία που συμβαίνει στη Συρία στα χέρια του καθεστώτος Άσαντ και να δράσουν για να αφαιρέσουν τα χημικά όπλα από το Συριακό έδαφος.»
Γι ‘αυτό σας καλούμε να εκτιμήσετε πλήρως τη σημασία αυτής της στιγμής και να δράσετε αποφασιστικά για να αποφευχθούν ολέθριες συνέπειες. Συγκεκριμένα, σας συνιστούμε να λάβετε τα ακόλουθα μέτρα:
Βεβαιωθείτε, με τις διάφορες υπηρεσίες της διοίκησης σας, ότι η σημερινή επίθεση στη Συρία πράγματι διενεργήθηκε με παράγοντα τοξικού αερίου.
Αυτό θα σήμαινε ότι το καθεστώς Άσαντ εξακολουθεί να έχει τοξικά αέρια, ως εκ τούτου, δεν ανταποκρίνεται στη χημική συμφωνία του Σεπτεμβρίου 2013.
Διατάξτε στοχευμένες αεροπορικές επιθέσεις σε αεροπορικές εγκαταστάσεις του καθεστώτος Άσαντ, τζετ, και περιστροφικά αεροσκάφη, ώστε να αποτρέψετε το καθεστώς από τη διεξαγωγή περαιτέρω χημικών επιθέσεων με τοξικά αέρια.”
Οι σχέσεις Συρίας-Ισραήλ ήταν ανέκαθεν εχθρικές ιδίως όταν το οροπέδιο Γκολάν κατελήφθη από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Πολέμου του 1967. Το ψήφισμα 242 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και διάφορα άλλα ψηφίσματα ζήτησαν την αποχώρηση του Ισραήλ από τα κατεχόμενα και καταδίκασαν τις ενέργειες του Ισραήλ εκεί, αλλά παρά τις διεθνείς επικρίσεις, οι πολιτικές του Ισραήλ στο εσωτερικό του Γκολάν συνεχίζονται χωρίς κυρώσεις με παράνομη εξόρυξη Συριακού πετρελαίου και αποικισμό.
Η επιστολή των 90 ραβίνων λοιπόν δεν κάνει τόσο εντύπωση από άποψης πολιτικών συμφερόντων, αλλά από την άποψη πως οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν ακριβώς αυτό που πρότεινε.
Ανάλογη επιστολή από τους ραβίνους για τα περίπου 400 νεκρά παιδιά και συνολικά τους περίπου 2.000 νεκρούς αμάχους από την Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα το 2014, δεν στάλθηκε ποτέ.

1 comment:

Anonymous said...

φυλακισανε παλι τον ποντιο αγωνιστη γιαννη βασιλη γιαλαηλί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ολοι στους δρομους!!!!!!!!!!!!!!
FREE GREEK PONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://malkidis.blogspot.gr/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails