Saturday, August 26, 2017

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ; Ο ΧΙΤΛΕΡ Ή Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ» ΣΤΑΛΙΝ;


Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Μόνιμη είναι η επωδός των αριστεριστών (από ΠΑΣΟΚ μέχρι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ…), πως δεν είναι δυνατόν να γίνει σύγκριση μεταξύ Χίτλερ και Στάλιν ή να ταυτισθούν το ναζιστικό με τα κομμουνιστικά καθεστώτα. Συμφωνώ απολύτως και προσυπογράφω!

Και θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα, που δείχνει τις βαθιές διαφορές μεταξύ των δύο συστημάτων στην αντίληψη περί ανθρωπισμού. Γνωρίζετε, φίλοι αναγνώστες, ποιο καθεστώς, σε ποια χώρα του κόσμου, καθιέρωσε νόμο με τον οποίο τα παιδιά από 12 ετών και άνω είχαν την ιδία ποινική αντιμετώπιση με τους ενηλίκους και που τα περίμενε ακόμη και καταδίκη σε θάνατο; Ασφαλώς και δεν γνωρίζετε! Οι ιεροεξετασταί της αριστεράς (και της «προόδου»…) καραδοκούν για να μην μάθετε ποτέ τέτοιες ενοχλητικές αλήθειες! Λοιπόν, το σχετικό διάταγμα πέρασε στις 7 Απριλίου του 1935, στην «πατρίδα των εργατών όλου του κόσμου», την ΕΣΣΔ, από τον «πατερούλη» Στάλιν και προέβλεπε «την υπαγωγή στη δικαιοσύνη για την εφαρμογή όλων των προβλεπομένων από το νόμο ποινικών κυρώσεων των εφήβων που είναι μεγαλύτεροι από 12 ετών…». Λίγες ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση έστειλε εγκύκλιο στην εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι οι ποινικές κυρώσεις σχετικώς με τους εφήβους «περιλαμβάνουν επίσης και την υπέρτατη ποινή κοινωνικής άμυνας», ήτοι την θανατική ποινή!
Και ήταν σαφώς μια προειδοποίηση προς τους πάσης φύσεως εχθρούς του καθεστώτος – πραγματικούς ή φανταστικούς: μην νομίζετε πως θα γλυτώσουν τα παιδιά σας! 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails