Thursday, September 21, 2017

Εβραίοι φοιτητές έφτυσαν και επιτέθηκαν λεκτικά τον Αρχιεπίσκοπο της χριστιανικής εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ


Ο πατέρας Atallah Hanna, Αρχιεπίσκοπος της Παλαιστινιακής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, εκτέθηκε την περασμένη Τρίτη το βράδυ σε φτυσίματα και λεκτική επίθεση εβραίων φοιτητών στην Παλιά Πόλη της Κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, μεταδίδει το The Palestinian Information Center.
Έχει δημοσιευθεί μια δήλωση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook η οποία εκφράζει τη λύπη του για τις συνεχιζόμενες προσβλητικές και επιθετικές πρακτικές των επιθέσεων των εποίκων εναντίον του Χριστιανικού κλήρου στην Ιερουσαλήμ.

Ο πατέρας Hanna δέχτηκε επίθεση αφού έφυγε από την Εκκλησία στην Μουσουλμανική συνοικία της Παλαιάς Πόλης στο δρόμο προς το Πατριαρχείο, σύμφωνα με τη δήλωση.
Τον έφτυσαν και του επιτέθηκαν λεκτικά άντρες και γυναίκες φοιτητές μιας εβραϊκής θρησκευτικής σχολής στην Παλιά Πόλη.
“Ήταν περισσότεροι από 20 άνθρωποι, και άρχισαν να φτύνουν πρώτα και στη συνέχεια να φωνάζουν. Φώναζαν χυδαία σχόλια στον Αρχιεπίσκοπο και προσέβαλλαν τον Τίμιο Σταυρό και τη Χριστιανική πίστη”, ανέφερε η δήλωση.
“Κάποιοι Παλαιστίνιοι νέοι στην περιοχή παρείχαν προστασία στον Αρχιεπίσκοπο και εμπόδισαν τους φανατικούς να του επιτεθούν σωματικά”, πρόσθεσε η δήλωση.
Από την πλευρά του, ο πατέρας Hanna καταδίκασε την Τετάρτη αυτό που του είχε συμβεί στην Παλιά Πόλη, τονίζοντας ότι “καμία εξουσία στον κόσμο δεν μπορεί να ξεριζώσει τους Παλαιστίνιους από την αγία τους γη”.
“Αυτός ο τυφλός εξτρεμισμός και το μίσος θα αυξήσουν μόνο τους δεσμούς μας με την ιερή πόλη μας, η οποία είναι η πνευματική και εθνική μας πρωτεύουσα και ένα εκκολαπτήριο για τους σημαντικότερους ιερούς τόπους μας”, δήλωσε.
Off the Record

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails