Friday, September 15, 2017

Ανατροπή στη Βιέννη: Περισσότεροι οι μουσουλμάνοι μαθητές στα σχολεία απ' ό,τι οι καθολικοί Πηγή: Ανατροπή στη Βιέννη: Περισσότεροι οι μουσουλμάνοι μαθητές στα σχολεία απ' ό,τι οι καθολικοί

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυστρίας οι Μουσουλμάνοι μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Βιέννης ξεπέρασαν σε αριθμό τους Καθολικούς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Kurier οι καθολικοί μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων της αυστριακής πρωτεύουσας είναι 30.000 ενώ οι μουσουλμάνοι 32.000. Στην τρίτη θέση βρίσκονται όσοι δηλώνουν άθεοι και στην τέταρτοι οι Σέρβοι Ορθόδοξοι με 10.000

Λόγω αυτή της ραγδαίας αύξησης των μουσουλμάνων μαθητών οι αρχές της Βιέννης σκέφτονται να καταργήσουν ως υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών και να το αντικαταστήσουν με μάθημα Ηθικής, όπως γίνεται ήδη σε άλλα σχολεία στη Γερμανία ή την Ελβετία, πράγμα όμως που αναμένεται να συναντήσει αρκετές δυσκολίες, αφού αντιβαίνει στο Κονκορδάτο (συμφωνία) που έχει υπογράψει η Αυστρία με το Βατικανό.
Ειδικοί θεωρούν ότι με την εισαγωγή υποχρεωτικού μαθήματος Ηθικής θα διευκολυνθεί η ενσωμάτωση στην κοινωνία.
Ένας πρόσθετος λόγος που οι αρχές κάνουν σκέψεις για το μάθημα της Ηθικής είναι η αυξανόμενη ριζοσπαστικοποίηση διδασκάλων του Ισλάμ στη Βιέννη, το 21% των οποίων αντιτίθενται ανοικτά στο δημοκρατικό πολίτευμα και το 27% κατά της προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με μελέτη του κοινωνιολόγου Mouhanad Khorchide.

1 comment:

Anonymous said...

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017
Αλλαγή φύλου με μια απλή αίτηση. Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και τον Εθνικό Μηχανισμό Εκπόνηση, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Πλέον, με τις αλλαγές που θα γίνουν ορίζεται ότι το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.
Προβλέπεται πιο συγκεκριμένα ότι «ως ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρίστηκε κατά τη γέννησή του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά, περιλαμβάνει δε την προσωπική αίσθηση του σώματος, καθώς και την κοινωνική και εξωτερική έκφραση του φύλου του φύλου, τα οποία αντιστοιχούν στην βούληση του προσώπου».
Σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις, «ορίζεται ότι σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ ταυτότητας φύλου και καταχωρισμένου φύλου, το πρόσωπο μπορεί να ζητήσει την διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου του ώστε αυτό να αντιστοιχεί στην βούληση, την προσωπική αίσθηση του σώματος και την εξωτερική του εικόνα. Καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη διόρθωση καταχωρισμένου φύλου, η οποία γίνεται με δικαστική απόφαση και δεν απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική αγωγή ή επέμβαση» ενώ επισημαίνεται ότι επιτρέπεται η αλλαγή μία μόνο φορά της νέας ληξιαρχικής πράξης.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails